Esports B92.net

Valve zvanično najavio prvi Dota 2 Major u Južnoj Americi

Praznični Diretide 2022 event se polako bliži kraju, a mečevi zimske DPC sezone su uveliko u toku. U to ime, Valve je konačno otkrio koji gradovi će biti domaćini ovogodišnjih Dota 2 Majora.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Prvi Dota 2 Major u 2023. godini će se odigrati na kraju zimske DPC sezone, po prvi put u Južnoj Americi, u Limi, Peruu. Ovo su sjajne vesti za čitavu južnoameričku scenu i igrače, pogotovo ako uzmemo u obzir njihove sjajne rezultate sa International 11 šampionata. Rio Major u Brazilu, takođe prvi južnoamerički CS:GO Major, bio je zaista fantastičan, tako da se nadamo da će Lima Major ispuniti očekivanja!

Drugi 2023 Major nas ponovo vodi u Evropu, ovoga puta u Berlin, a treći na Bali, još jednu potpuno novu lokaciju. Kako već neko vreme kruže glasine o lokacijama ovogodišnjih Dota 2 Majora, verujemo da fanovi nisu bili previše iznenađeni.

Po običaju, najbolji timovi iz prvih divizija svake regionalne lige će osigurati plasman za Major, gde će se boriti za dragocene DPC poene. Broj slotova po regionu se standardno razlikuje – Zapadna Evropa i Kina poseduju po 4, SEA i CIS po 3, a Severna i Južna Amerika po 2 slota.

Ovako izgleda raspored sva tri Majora za ovu godinu:

  • Lima Major (4D Esports): 24. februar – 5. mart
  • Berlin Major (ESL): 28. april – 7. maj
  • Bali Major (IO Esports): 30. jun – 9. jul

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.