Esports B92.net

Valve predstavio novi Dota 2 Battle Report update, izbacio 7.31d patch

Sinoć u kasne sate stigao je novi Battle Report update, koji je doneo sijaset novina za sve Dota Plus korisnike, ali i 7.31d balance patch. Za čitavu patch listu posetite ovaj link.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Nemojte da vas zavara reč ”Battle” u naslovu – dugoočekivani Battle Pass nažalost još uvek nije stigao. Valve je izjavio da će ga izbaciti malo kasnije nego prethodnih godina, ali da će takođe trajati malo duže. Ovo je u neku ruku logično s obzirom da se TI odigrava tek krajem oktobra, tako da ćemo ga verovatno dobiti tek po završetku Majora u Arlingtonu, sredinom avgusta.

Battle Report je naime dodatak Dota Plus pretplati, koji donosi gomilu interesantnih novina za sve igrače koji su je kupili.

Valve polako igri dodaje sve statistike koje možete pronaći na stranicama kao što su Dota Buff i OpenDota – rekordne statistike, procenat pobeda sa specifičnim herojima na svim pozicijama i lejnovima, ukupan broj stackovanih kampova, najveći comeback i throw, dodatne analize, i još mnogo, mnogo toga.

br_featured_stats2-dotaFoto: Valve

Dota Plus takođe dobija ”tematske vikende” za razne modove igre, koji će vas nagrađivati dodatnim Dota Plus shardovima. Ovog vikenda je u fokusu Ability Draft mod.

Možda i najinteresantniji dodatak je Clip Builder, koji vam dozvoljava da sačuvate klipove vaših najboljih plejeva u okviru same igre, bez potrebe za drugim softverima za snimanje.

clip_builder_sc-dotaFoto: Valve

Fali vam avoid player slotova? Sada možete kupiti dodatne slotove sa Dota Plus shardovima. Takođe možete ostaviti personalizovanu belešku pored svakog igrača koga ste avoidovali.

avoid_players_sc-dotaFoto: Valve

Tradicionalno, tu su i novi Dota Plus zadaci i nagrade, kao i sezonski treasure. Novi treasure donosi setove za sledeće heroje: Arc Warden, Death Prophet, Ember Spirit, Juggernaut, Nyx Assassin, Ursa, Vengeful Spirit i Wraith King.

Novi 7.31d patch donosi generalne promene u balansu, nerfove i pojačanja za heroje i iteme kojima je to bilo potrebno. Marci je konačno dodata u Captains Mode, tako da ćemo je možda već danas videti u nekim DPC mečevima.

Moramo pomenuti Null Talisman, koji više ne daje procentualni mana cost reduction, već dodatnu manu (3% max mana). Loše vesti za sve Storm Spirit igrače!

Za čitavu listu promena posetite ovaj link.

Kako vam se čini patch?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.