Esports B92.net

Valve objavio izmenjen format za Dota 2 International

Valve je danas potvrdio velike promene u formatu za ovogodišnju verziju Dota 2 The International-a, sa fokusom na poboljšanje turnira za „širi spektar fanova“, kao i na povećanje pristupačnosti gledaocima na licu mesta i onlajn.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Glavna promena tiče se formata, pošto je Valve podelio turnir na tri faze, koje će odigrati tokom tri različita vikenda. U prethodnim verzijama The International-a grupna faza i deo plej-ofa se održavaju tokom cele nedelje do velikog finala na kraju druge nedelje, čime smo dobijali dve nedelje ispunjene neprekidnom Dota akcijom.

Ovo je velika promena International i format koji smo se navikli, pošto je Valve odlučio da isprati sistem kakav koristi Riot za League of Legends Worlds, kada se većina akcije odigrava vikendima. Na taj način žele da povećaju ”hajp” oko važnih mečeva, kao i broj gledalaca, koji vikendom imaju više slobodnog vremena.

Grupna faza TI12 u Sijetlu zakazana je za 12. do 15. oktobar, a zatim nedelju dana pauze pre nego što se akcija vrati za plejof fazu od 20. do 22. oktobra. Valve će ova dva vikenda klasifikovati kao „Put za The International“, od čega će se samo osam najboljih plasirati u finale plejofa, tj. „The International“ od 27. do 29. oktobra.

Turnir u celini će se i dalje smatrati kao International, ali Valve se nada da će podela emitovanja na više vikenda, omogućiti gledaocima da vide svu akciju.

Takođe će se promeniti i sam format grupne faze. Ranije je 20 timova bilo podeljeno u dve grupe od po 10, dok će sada biti pet grupa od po četiri. Četiri najbolja plasiraće se u drugi krug grupne faze, dok će peto mesto biti eliminisano. U drugom kolu grupne faze gledaćemo dodatne mečeve, čiji će pobednici preći u upper bracket.

Tek kada dođemo do finale faze, tačnije poslednjih 8, igrači će preći u Pledge Arenu, gde će se boriti za čuveni Aegis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.