Esports B92.net

Team Secret nastavlja da dominira Dota 2 scenom

Katovice su ovih dana centar svetskog esporta, pa pored toga što je poljski grad domaćin jednog CS:GO Majora, oni su ugostili i neke od najboljih Dota 2 ekipa na svetu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Team Secret je definitvno najbolja Dota 2 ekipa dosadašnjeg toka sezone i oni su nam to ponovo i dokazali, s obzirom da su juče slavili u finalu ESL One-a u Katovicama. Iako ovaj turnir ne spada u listu turnira, koja donosi DPC poene, ova petorka će biti veoma zadovoljna sa novim trofejom i dodatnih $125,000 u džepu.

Turnir je počeo 19. februara,a juče se odigralo veliko finale. U njemu sastali su se Secret i ruska ekipa Gambit. Interesantno je da su se ove dve ekipe sastale i dva puta pre finala, a Gambit nije uspeo da uzme ni jedan meč. U grupnoj fazi i upper bracketu savladali su ih sa 2-0, dok je finale takođe bilo veoma ubedljivo, ali ovoga puta Secret je slavio rezultatom 3-0.

Igrači Secreta su još prvog dana izgubili jedan meč protiv OG-a, da bi do kraja odigrali bez poraza. Ovo je za njih četvrta titula od početka sezone, pa pored Majora u Čunkingu, osvojili su dva ESL-ova turnira i PVP Esport Šampionat.

Kada sumiramo njihove partije do sada, postavlja se jedno veliko pitanje: ”Kako zaustaviti Nishu” ? Od njegovog dolaska u Secret ubrzo nakon Internationala, ne samo da je on postao jedan od najboljih igrača na svetu, već i cela ekipa. Oni su već obezbedili učešće na narednom Majoru u Stokholmu, ali verujemo da je njima već sada ultimativan cilj deveti International

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.