Esports B92.net

Team Liquid osvojio Dota 2 turnir u Makau

Dok se dvanaest Dota 2 ekipa borilo za torfej ESL One-a na jednom kraju svetu, na drugom kraju sveta 8 ekipa borila se za MDL trofej i identičan nagradni fond, koji iznosi $300,000.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Kao i turniru u Katovicama, ovaj takođe ne spada na listu turnria sa DPC poenima, ali to nije sprečilo Team Liquid, da sjajnom igrom, stavi još jedan trofej na svoju već bogatu policu. Šampion sedmog Internationala u finalu sastao se sa najboljom severnoameročkom ekipom Evil Geniuses. U tom duelu Liquid je slavio rezultatom 3-1, a interesantno je da su sva četiri meča bila kraća od 29 minuta.

Za Liquid ovo će biti drugi trofej u ovoj sezoni, s obzirom da su u decembru 2018. godine osvojio Megafon Winter Clash. Što se Evil Geniusesa tiče oni će biti zadovoljni sa time što su konačno savladali Virtus Pro i uspeli ponovo da se plasiraju u jedno finale. Oni su ovde igrali bez jednog od svojih glavnih igrača, Sumaila, a umesto njega nastupao je CCnC.

Virtus Pro je prethodnih dana dobio dosta kritika upućenih na njihovo ime, s obzirom da su njihovi igrači uhvaćeni kako igraju Apex Legends, dok ostatak tima draftuje heroje za predstojeći meč. Ipak i pored tih kritika, uspeli su da zabeleže respektivno treće mesto, što jeste impresivno ako uzmemo u obzir da se igrači nisu aktivno spremali za ovaj događaj.

Što se tiče predstojećih Dota turnira, WePlay! Dota 2 Tug of War: Radiant, počinje sutradan, dok nas već početkom marta očekuju novi Minor i WESG 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.