Esports B92.net

Srpska Dota 2 reprezentacija poražena u polufinalu IeSF kvalifikacija

Posle teške borbe u odlučujućem meču IeSF kvalifikacija, srpska Dota 2 reprezentacija je porazom od Bugarske nažalost za dlaku propustila plasman za svetski esports šampionat.

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Srbija je bila izuzetno dominantna u grupi A, gde je ubedljivo savladala reprezentacije Bosne i Hercegovine i Albanije. Kao pobednici grupe A, bili smo upareni sa možda i najopasnijom ekipom celih kvalifikacija, Bugarskom, za koju nastupaju aktivni Dota 2 profesionalci Božidar ”bzm” Bogdanov (OG) i Stojan ”lil pleb” Kostov (Ancient Tribe).

Manjak sreće oko žreba smo nadoknadili odličnom igrom – na prvoj mapi smo imali odgovor na svaki potez Bugarske i uspeli smo da održimo egal u većini partije, koja je bila napeta do samog kraja. Međutim, prednost je u jednom trenutku prevagnula na našu stranu, i iskoristili smo je kada je to bilo najvažnije. U 56. minutu, Bugarska je morala da proglasi ”gg”.

Druga mapa je praktično bila repriza prethodne, s tim što ovom prilikom nismo uspeli da iskoristimo stečenu prednost. Bugarska reprezentacija je u pravom momentu uzvratila udarac, i uspela da izjednači rezultat na 1-1.

Usledio je odlučujući duel, koji je bio sušta suprotnost prethodna dva. Sa momentumom iz prošle partije, Bugarska je brzinski deklasirala reprezentaciju Srbije za samo 19 minuta. Ovo definitivno nije bila Srbija koju smo gledali u prve dve partije.

Sa ovim porazom, naša Dota 2 reprezentacija je nažalost ispala iz trke za svetsko IeSF prvenstvo. Naši momci su i te kako dokazali da su na nivou najboljih svetskih Dota 2 ekipa, tako da smo sigurni da će nas sledeće godine predstavljati na IeSF šampionatu!

Snimak meča protiv Bugarske možete pogledati OVDE!

Za srpsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju:

  1. Neven ”Kounz” Čobanov
  2. Duško ”BoraNija” Boranijašević
  3. Mihajlo ”MikSa” Jovanović
  4. Milan ”MiLAN” Kozomara
  5. Viktor ”Buktop” Knežević

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Za informacije o preostalim reprezentacijama, posetite ovaj link. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.