Esports B92.net

Putin čestitao Team Spirit-u na njihovoj pobedi na International Dota 2 šampionatu

Team Spirit je iznenadio celu Dota 2 zajednicu sa svojim trijumfom na desetom International-u, savladavši favorite PSG.LGD u velikom finalu turnira. Posle ove spektakularne pobede, dočekale su ih čestitke njihovih navijača i fanova, ali i ruskog predsednika Vladimira Putina.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Shutterstock/Asatur Yesayants
Shutterstock/Asatur Yesayants

Kao esports organizacija sa sedištem u Rusiji, Team Spirit je zaradio pažnju predsednika Vladimira Putina. U zvaničnom saopštenju, Putin je čestitao ekipi na njihovom nesvakidašnjem dostignuću. putin-team-spirit-ti10-dota2Printscreen: kremlin.ru Prevod: ”Čestitam vam na zasluženoj pobedi na The International 2021 Dota 2 šampionatu. Prvi put u istoriji, ruski tim je uspeo da osvoji ovo prestižno takmičenje. Svaka čast!” ”Na putu do finala, pokazali ste neverovatan timski rad, a u odlučujućem meču, pravom testu vaše veštine i karaktera, uspeli ste da preokrenete situaciju u presudnom trenutku i pobedite veoma jake protivnike. Ovom trijumfom ste dokazali da su naši esportisti uvek fokusirani na rezultate, i da su spremni za bilo kakav izazov.” ”Želim vam sve najbolje i uspeh u daljoj karijeri.”

Sa 40 miliona dolara, TI10 je ušao u istoriju kao esports turnir sa najvećim nagradnim fondom. Od ukupnog fonda, Team Spirit je osvojio 18.208.300$. Doneli su veliku čast CIS regionu, koji je poslednji put osvojio TI 2011. godine, kada je Na’Vi podigao Aegis of Champions. Na’Vi je ipak ukrajinska organizacija, dok je Spirit ruska, tako da je ovo prvi put da je ruski tim osvojio TI. Rusija ima odlično razvijenu profesionalnu Dota 2 scenu, sa ekipama kao što su Virtus Pro, Team Empire i AS Monaco Gambit, na čelu sa Team Spirit-om.

Team Spirit su:

  1. Ilija ”Yatoro” Muljarčuk
  2. Aleksandar ”TORONTOTOKYO” Kertek
  3. Magomed ”Collapse” Kalilov
  4. Miroslav ”Mira” Kolpakov
  5. Jaroslav ”Miposhka” Najdenov

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.