Esports B92.net

Pogledajte ovaj neverovatno dovitljiv Dota 2 potez

Offlaner Dota 2 ekipe Boom Esports Saieful ”Fbz” Ilham nas je iznenadio jednim vrhunskim plejem.

SEA divizija The Summit 13: Online turnira je uveliko u toku, a nedavno smo imali priliku i da pratimo meč između ekipa Boom Esports i Cignal Ultra. U fokusu su nam bili Boom Esports pozicija 3 Fbz i Cignal safe lane carry ABAT. Ceo 1 na 1 okršaj je dostigao vrhunac u 8. minutu, kada je Fbz uspeo da nadigra i ubije ABATA. Pogledajte o kakvom potezu se radi.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Šta se tu zapravo desilo? Monkey King je u laning fazi odličan protiv većine melee heroja, ali Timbersaw na levelu 6 ipak dobija prednost, zbog neizdržive količine pure damage-a.

Ovde je Monkey King napravio malo agresivniji potez, ali se ipak osećao koliko toliko sigurno zbog aktiviranog Jingu Mastery-ja, koji mu daje ogroman damage i lifesteal boost. U kombinaciji sa njegovim Boundless Strike-om, MK može da zaleči ceo HP.

ABAT se opredelio za upravo ovu opciju, pokušavši da se zaleči na protivničkom creep wave-u. Međutim, Fbz je u pravom trenutku aktivirao Glyph of Fortification, koji ne samo da štiti građevine od bilo kakvog damage-a, već i savezničke creep-ove.

Samim tim što nije uspeo da ih povredi, nije ni dobio željeni lifesteal, i ubrzo je pao.

Boom Esports je ovu partiju pobedila za samo 25 minuta.

Klip možete pogledati na RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.