Esports B92.net

Nepobedivi Gaimin Gladiators osvaja još jedan Dota 2 Major!

Gaimin Gladiatorsi su potvrdili svoj status najbolje Dota 2 ekipe na svetu, osvojivši drugu Major titulu zaredom ove godine.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Sa sigurnošću možemo da kažemo da je Major u Berlinu bio jedan od najboljih Dota 2 Majora u proteklih nekoliko godina, kako sa produkcijske strane, tako i u smislu fantastičnih mečeva. Uzbuđenje i energija navijača u Velodrom areni je zaista bila nesvakidašnja.

Iako je bilo interesantno gledati razvoj mete najnovijeg peča, ipak moramo da kažemo da nam Major nije priredio previše iznenađenja, barem kada su finalisti u pitanju. Mislimo naravno na Gaimin Gladiators, šampione Majora u Limi i pobednike prethodne DreamLeague sezone. GG nam je ponovo demonstrirao zašto je najbolji Dota 2 tim na svetu – pregazili su svu konkurenciju i osvojili titulu sa samo jednom izgubljenom partijom u plejofu.

berlin-major-dota2-final-bracket-1Printscreen: Liquipedia

Deblji kraj je ponovo izvukao Team Liquid, koji je za razliku od GG-a morao dobrano da se namuči kako bi došao do finala. Imali smo priliku da gledamo reprizu velike završnice u Limi, s tim što je Liquid ovoga puta od šampiona uspeo da uzme jednu partiju.

Sa novih 500 DPC poena, GG je na korak od plasmana za TI12, dok je Team Liquid već obezbedio prolaz zbog boljih rezultata tokom zimske i prolećne sezone.

Za Gaimin Gladiators nastupaju:

  1. Anton dyrachyo” Škredov
  2. Kvin ”Quinn” Kalahan
  3. Markus ”Ace” Kristensen
  4. Erik “tOfu” Engel
  5. Melhior ”Seleri” Hilenkamp

Berlin Major samo što se završio, a letnja DPC sezona za ekipe prve divizije počinje za tačno nedelju dana, već 15. maja. Na kraju letnje sezone čeka nas Dota 2 Major na Baliju, koji će se održati od 29. juna do 9. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.