Esports B92.net

Miracle propušta sledeću DPC sezonu zbog zdravstvenih problema

Team Nigma je zvanično objavila da carry igrač ekipe, Amer ”Miracle” Al-Barkavi, odlazi na pauzu zbog zdravstvenih problema i da propušta čitavu zimsku DPC 2023 sezonu.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: NIGMA
Foto: NIGMA

Kako se bliži roster lock za narednu DPC sezonu, mnoge organizacije su polako krenule da finalizuju svoje Dota 2 sastave. Posle vesti da će Kuroky i Sumail ostati sa ekipom, delovalo je kao da će cela Nigma ostati na okupu, ali to ipak nije slučaj.

Ovo nije prvi put da je Miracle pravio pauzu zbog zdravstvenih razloga – propustio je nekoliko mečeva na prošlogodišnjem WePlay Animajoru, kao i čitav ESL One Malaysia 2022. Ni Nigma ni Miracle lično do sada nisu otkrili nikakve detalje na ovu temu, ali nije isključeno da se radi o nekakvoj povredi ruke, što relativno često viđamo kod profesionalnih esportista.

Nigma i dalje nije najavila koji igrač će zauzeti carry poziciju u ekipi. Spekuliše se da će to biti upravo ATF, bivši OG offlaner. Iako ništa nije potvrđeno, ovo je realna mogućnost, s obzirom da ATF ovih dana isključivo igra carry heroje u pub mečevima.

Nigma se trenutno nalazi u drugoj DPC diviziji, a sigurni smo da će im na putovanju ka vrhu profesionalne Dota 2 scene pomoći novi trener ekipe, ImmortalFaith.

Ko će zauzeti Miracle-ovo mesto?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.