Esports B92.net

Kraj jedne ere: EG raspustio svoj Dota 2 sastav, seli se u Južnu Ameriku

Jedna od najpoznatijih američkih esports organizacija, Evil Geniuses, zvanično se oprostila od svoje Dota 2 ekipe. Potvrđeno je da će organizacija oformiti novi tim u Južnoj Americi, sa bivšim Thunder Awaken i beastcoast igračima.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: EG
Foto: EG

Odmah po završetku ovogodišnjeg International šampionata, krenule su da kruže glasine o budućnosti EG Dota 2 sastava. Ove glasine je nedavno potvrdila izvršna direktorka organizacije, Nikol Lapointe, u oproštajnom video klipu.

Od osnivanja svoje Dota 2 divizije 2011. godine, Evil Geniuses se na globalnoj sceni ubrzo probio kao jedna od najpoznatijih Dota 2 ekipa na svetu, a svoj vrhunac je dostigla 2015. godine, kada je osvojila titulu TI šampiona.

Iako je kroz svoju istoriju imao mnogo uspona i padova, tim je uspeo da održi veliku fan bazu. Kroz ekipu su prošli mnogi legendarni igrači, kao što su Fear, Universe, Sumail, ppd, i mnogi drugi. Što se trenutnog sastava tiče, ovo će biti prvi put da će EG nastupati bez Arteezy-a i Cr1t-a, koji su bili članovi ekipe od 2016. godine.

Ako iole pratite severnoameričku Dotu, jasno vam je zašto je EG odustao od ovog regiona. Organizacija će se sada preseliti u Južnu Ameriku, gde će potpisati bivše Thunder Awaken igrače, Pakazs, Matthew i Pandaboo, kao i bivše beastcoast igrače, Wisper i Chris Luck.

Finalni Evil Geniuses sastav:

  1. Arteezy
  2. Abed
  3. Nightfall
  4. cr1t-
  5. Fly

Da li će se ciklus nastaviti? Da li će se Arteezy vratiti u Team Secret?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.