Esports B92.net

Istorijski trenutak za Dotu 2 i esport - Dan kada je OG postao dvostruki International šampion

Osvojiti prestižni turnir kao što je The International je životni san bilo kog esportiste. Osvojiti ga dva puta, i to još dve godine zaredom, e to je već nešto! Ova čast pripala je nikom drugom do OG Esportsu. Danas slavimo 25. avgust, dan kada je OG postao dvostruki TI šampion.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Bio je to sumoran i kišni dan u Birmingemu. ESL-ov Major 2018 se upravo završio sa velikim trijumfom Virtus.pro-a, dok se petoplasirani OG povijenih repova povukao u svoj hotel. Tada je ceo tim sazvan na veoma važan sastanak.

Prema N0tail-ovim rečima: ”Na sastanku sam saznao da OG ostaje bez dva člana, a jedan od njih je bio moj najbolji prijatelj”. Fly i s4 su okrenuli novi list, i nastavili svoju Dota 2 karijeru u EG-ju, ostavivši OG sa samo tri člana, svega tri meseca pred osmi The International šampionat.

OG je bio na ivici propasti. Tim je znao da nema mnogo izbora, i da će morati da ide na ”sve ili ništa” ako želi da dođe do TI-ja. Tada su pozvali starog saigrača anu, ali i novajliju Topsona, koji do tada gotovo da nije imao nikakvog kompetitivnog iskustva.

Da li ekipa otpadnika sastavljena u poslednjem trenutku može da prođe kroz kvalifikacije i pritom osvoji najveći Dota 2 turnir svih vremena? Nema šanse. Praktično cela zajednica je mislila da će OG završiti na poslednjem mestu, pod uslovom da se uopšte kvalifikuju. Koliko su samo pogrešili.

OG je uspešno prošao grupe i uspeo da se plasira u upper bracket, zajedno sa ekipama Liquid, Optic, Virtus.pro, PSG.LGD, VGJ.Storm, EG i Secret. OG je u prvoj rundi razbio VGJ.Storm sa rezultatom 2:0, ali im ljudi još uvek nisu dali dovoljno poštovanja.

ti8-žreb-og-international8Printscreen: Liquipedia

Tada je usledio megdan sa EG-jem. U fokusu su naravno bili Fly i N0tail, koji su se posle dužeg vremena u meču sreli ne kao prijatelji, već kao rivali.

Meč je bio fenomenalan, a zvezde treće partije bili su ana na Spectre i Sumail na Tiny-ju, koji je sakupio čak 31 kill! Definitivno vam preporučujemo da pogledate ceo meč.

Opširnije na RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.