Esports B92.net

ESL najavio Dota 2 Major u Berlinu

Dve nedelje pred početak prvog Dota 2 Majora u Južnoj Americi, ESL je zvanično najavio Major u Berlinu, koji će se odigrati od 26. aprila do 7. maja.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Prema početnim informacijama koje je objavio ESL, čini se da se format Majora u Berlinu neće previše razlikovati od Majora u Limi. Na turniru će se takmičiti 18 ekipa, a raspodela slotova po regionima će ostati ista. Turnir će nositi nagradni fond od 500.000 dolara.

Na Major će se plasirati ekipe koje budu ostvarile najbolje rezultate tokom prolećne DPC sezone, koja će trajati od 12. marta do 25. aprila.

Grupna faza će se održati u klasičnom round-robin formatu, odakle će se 12 ekipa plasirati u plejof sa duplom eliminacijom, BO3 mečevima i BO5 finalom. Od 5 – 7. maja uslediće velika završnica u Velodrom areni u Berlinu, uz hiljade i hiljade navijača uživo.

Ako u to vreme kojim slučajem planirate da posetite Berlin, imajte na umu da će ulaznice biti puštene u prodaju sutradan, 8. februara u 15:00 časova. Cene karata će se kretati od 19€ za jedan dan, pa do 279€ za sva tri dana. Za dodatne informacije posetite ovaj link.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.