Esports B92.net

Dota 2 TI10: Četiri ekipe napuštaju turnir, Team Spirit i OG pali u lower bracket

International Dota 2 šampionat je zvanično počeo, a prvog dana smo već morali da se oprostimo od čak 4 ekipe. Bilo je tu odličnih mečeva, stompova, ali i nekoliko iznenađenja. Hajde da pogledamo žreb.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Turnir su otvorili Invictus Gaming i Team Spirit u upper bracket-u. IG je odbranio status favorita u ovom meču sa ubedljivom pobedom, ali je Spirit ipak uspeo da uzme prvu partiju sa neočekivanim finišem.

Zatim je usledio dugoočekivani duel Secret-a i OG-ja. Iako je OG ušao u upper bracket sa solidnim rezultatima, Team Secret je bio bolje pripremljen. Puppey i ekipa su izgledali kao daleko bolja ekipa, i uspeli su da trijumfuju sa rezultatom 2:0.

dota-ti10-playoff2Foto: Valve

Potom smo prešli na brutalni lower bracket, gde nas je čekalo 4 BO1 meča. Mlada nada Severne Amerike, Undying, nije uspela da se izbori sa Fnatic-om, dok je Quincy Crew uspeo da odbrani čast svog regiona sa fantastičnom pobedom protiv Astera.

U meču između Alliance-a i beastcoast-a oprostili smo se sa poslednjom ekipom iz Južne Amerike, dok je EG ubedljivo razbio Elephant i poslao Maybe-a i FY-a kući.

Drugi dan plejofa otvaraju T1 i favoriti PSG.LGD, a kasnije nas čeka još 3 BO3 meča.

Evo kompletnog rasporeda:

  • 9:25 – T1 vs. PSG.LGD
  • 12:00 – Virtus.pro vs. Vici Gaming
  • 15:00 – Team Spirit vs. Fnatic
  • 18:00 – Quincy Crew vs. OG

Ceo The International Dota 2 šampionat možete gledati na zvaničnom Dota 2 TI Twitch kanalu.

Koji timovi će proći dalje? Koji će biti eliminisani?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.