Esports B92.net

Dota 2 Singapur Major – Stanje na tabeli: Treći dan plejofa

Danas se odigrao treći dan plejofa ONE Esports Singapore Majora. Prvi put posle 15 meseci smo imali priliku da vidimo naše omiljene igrača u LAN okruženju, sa sve maskama. Hajde da vidimo kakvo je stanje na tabeli.

Božidar Radovanović RUR
Podeli

Današnji dan plejofa nam je doneo nova iznenađenja. Dve pobedničke ekipe su osigurale plasman u polufinale, dok su još dve nažalost napustile takmičenje.

Dan je krenuo iz upper bracketa sa okršajem EG-ja i IG-ja. Američka ekipa je uspela da potpuno deklasira pobednike kineske regionalne DPC lige, završivši čitavu seriju za samo sat vremena. EG je tako postao prvi polufinalista Majora, dok je IG pao u lower bracket.

singapur-major-po4Printscreen: Liquipedia

Drugi duel upper bracketa nam je priredio još veće iznenađenje. Naime, Team Secret je zabeležio svoj poraz na turniru, i to od drugog polufinaliste, PSG.LGD. Iako je Secret uspeo da uzme drugu mapu za ekspresnih 23 minuta, nije uspeo da održi momentum u trećoj.

Usledilo je razočarenje za kinesku scenu. Suprotno svim očekivanjima, Neon Esports je bio bolji od Vici Gaminga, koji je sa rezultatom 1:2 završio učešće na Majoru.

Poslednji meč dana se odigrao između CIS velikana Virtus.pro i autsajdera Thunder Predator. Iako je Virtus.pro u ovaj meč ušao kao favorit, učinilo nam se kao da gledamo potpuno drugu ekipu. Prema rečima komentatora, Rusi su pred Peruancima izgledali kao totalni amateri.

Četvrti dan plejofa počinjemo sutra u 4:00 ujutru, sa lower bracket duelom između Secret-a i Neon Esprots-a. Sutra ćemo ujedno i saznati prvog finalistu Majora.

Prenos Majora možete pratiti na zvaničnom ONE Esports Twitch kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.