Esports B92.net

Dota 2 International 11: Sve ekipe koje su se plasirale u plejof

Danas se završila grupna faza 11. International šampionata, odakle je 16 timova obezbedilo plasman u plejof, koji počinje u četvrtak, 20. oktobra. Hajde da vidimo kako izgleda žreb.

Božidar Radovanović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Danas su se odigrali odlučujući mečevi grupne faze. Naravno, grupe nisu mogle da prođu bez nekoliko preokreta i tajbrejk mečeva.

dota2-ti11-grupe-final-day-internationalPrintscreen: Liquipedia

Kako je EG, ubedljivo najjači tim iz grupe A, izgubio od BOOM Esportsa 2-0, SEA ekipa je dobila šansu da igra tajbrejk sa BetBoom-om i Soniqsima. BOOM se pokazao kao bolji tim, i time je osigurao plasman u lower bracket plejofa.

Što se tajbrejka u grupi B tiče, Entity je odmerio snage sa Talon Esportsom. Iako se Talon probudio pred kraj grupne faze, ipak je bilo kasno – poslednji plejof slot je ipak pripao Evropljanima.

Još jedno veliko iznenađenje su TI10 šampioni, Team Spirit, koji su potpuno podbacili u grupnoj fazi. Igraće na main stage-u, ali ih prvo čeka težak eliminacioni meč u prvoj rundi lower bracket-a.

Na kraju grupne faze oprostili smo se od četiri ekipe – Soniqs, TSM, Talon Esports i BetBoom Team.

international11-grupe-elim1Foto: PGL

Ovako izgleda finalno stanje na tabeli grupne faze:

dota2-ti11-grupe-final-standings-internationalFoto: PGL

Prvi deo plejofa će trajati od 20. do 23. oktobra. Potom će uslediti pauza od nedelju dana, nakon čega će se plejof nastaviti. Poslednja četiri meča, uključujući i veliko finale, odigraće se od 29. do 30. oktobra.

Plejof će otvoriti EG i Thunder Awaken, u četvrtak, 20. oktobra u 04:00 časa.

dota2-ti11-plejof1-international2022Printscreen: Liquipedia 20. oktobar Upper Bracket

  • 04:00 – Evil Geniuses vs. Thunder Awaken (BO3)
  • 07:00 – Team Secret vs. PSG.LGD (BO3)
Lower Bracket
  • 10:00 – Hokori vs. beastcoast (BO1)
  • 11:00 – Team Spirit vs. BOOM Esports (BO1)
  • 12:00 – Fnatic vs. Gaimin Gladiators (BO1)
  • 13:00 – Royal Never Give Up vs. Entity (BO1)

Kao i prošlih godina, prva runda lower bracket-a će se igrati u BO1 formatu, dok će ostali mečevi biti BO3, osim velikog finala, koje će biti BO5. Ako ne računamo surovi početak lower bracket-a, duel između Secret-a i PSG.LGD-a će biti definitivno najzanimljiviji.

Valve i dalje nije napravio raspodelu nagradnog fonda na turniru. Ukupni nagradni fond u trenutku pisanja ovog teksta iznosi 16.747.305 dolara.

Prenos mečeva je do sada bio organizovan na PGL Twitch kanalima, ali verujemo da će se plejof emitovati na zvaničnom Dota 2 International kanalu.

Koji su vaši favoriti?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.