Esports B92.net

Istorijski uspeh za OG koji po drugi put osvaja Dota 2 International

OG je danas ostvario rezultat koji nikad niko ranije nije ostvario. Ovom pobedom danas postavili su nove rekorke, koje možda skoro niko neće oboriti. Tim koji je pre nešto više od godina dana bio u nezamislivoj situaciji, uspeo je da osvojio drugi Dota 2 International zaredom, što ih ne čini samo najboljim Dota 2 timom svih vremena, već i petorkom koja ostvarila najeveću zaradu u istoriji esporta.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Da bi došli do prestižnog trofeja, redom su padali mnogi velikani ove video igre, ali u velikom finalu su ubedljivo savladali Team Liquid, ekipu koja je 2017. godina podigla isti trofej.

Prva mapa je jedina koja je danas zapravo donela veliku neizvesnost. OG je izabrao postavu koja je htela da se igra oduži, dok se Team Liquid potrudio da privede meč kraju u ranijim fazama. Postavili su jak tempo koji im je odgovarao, pa im je sve išlo po planu do 38. minuta. U tom trenutku situacija kreće kompletno da se menja. OG potpuno preokreće situaciju, iako su zaostajali 20k golda. Kreću u napad, i tom trenutku sve izgleda kao da će da povedu u ovom meču, ali loša procena Ane, omogućila je Meepu da poruši protivnički tron brže nego što su očekivali.

Poraz u prvoj partiji je definitvno probudio vatru kod prošlogodišnjih šampiona. Izabrali su svoje najbolje heroje i potpuno su demolirali protivnike. Iako je Liquid pokušao da se brani, Topson i Ana su bili nezaustavljivi, pa su nakon pola sata izjednačili rezultat u velikom finalu.

Ako smo pomislili da OG ne može da bude ubedljiviji nego što je bio u prethodnom meču – pogrešili smo! Ovoga puta Topson uzima Pugnu na midu, što se vrlo brzo ispostavilo kao pravi potez. Team Liquid nije znao kako da igra protiv toga, pa su se već u desetom minutu našli u nezamislivoj poziciji i ogromnom zaostatku. OG je tu prednost iskoristio da sruši protivničku bazu, iz čega Liquid više nije mogao da se vrati.

U četvrtom meču, OG je odlučio da se vrati taktici na kojoj su do sada bili besprekorni. Ova partija je pravi prikaz jedne prelepe igre i glavnog razloga zašto je OG najbolja Dota 2 ekipa svih vremena. Iako je Liquid dobro igrao na startu, OG je u svom sastavu ponovo igrao Io-a na poziciji broj 1. Do 20og minuta imali smo izjednačenu borbu u kojoj je Liquid imao minimalnu prednost, ali za samo jedan minut sve se preokrenulo i OG je uspeo da završi ovu partiju, pa i celo finale.

Ovom pobedom uspeli su da osvoje drugu uzastopnu titulu i samim tim su ostvarili rezultat koji niko nikad ranije nije uspeo. Pored prelepog trofeja, sa sobom poneće i novčanu nagradu od $15,5 miliona, što je najveća nagrada u istoriji esporta i nekoliko miliona veća od nagrade koju su dobili prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.