Esports B92.net

Intervju sa Urošem ”Swiftending” Galićem – reprezentativcem Srbije u Doti 2

Uroš ”swifending” Galić je jedan od najboljih Dota 2 igrača u našem regionu, a 5. oktobra u Domu Omladine Beograda uspeo je sa svojom ekipom da obezbedi plasman na Svetsko IeSF prvenstvo u Južnoj Koreji, gde će sa još četiri saigrača predstavljati našu zermlju.

Do sada je nastupao za nekoliko stranih organizacija, a 2017. godine uspeo je da obezbedi plasman na Dota 2 International, najveći esports događaj godine. Do dan danas, on je i dalje jedini srpski igrač koji je nastupao na prestižnom Dota 2 takmičenju, ali sada će po prvi put imati priliku da predstavlja Republiku Srbiju na jednom turniru.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Kada si počeo da igraš Dotu 2 i zašto si baš nju izabrao.

Baš davno. Rekao bih negde između 2005-2006. godine u lokalnoj seoskoj igraonici. Svidela mi se mapa, a čak i tada je bila popularna, pa sam nastavio da je igram i online od kuće.

Za tebe ovo nije prvi intervju koji radiš za našu stranicu, jel tako?

Nije. Ako se dobro sećam, prošli intervju je bio pre neke 2 godine, nakon što sam se kvalifikovao na TI sa ekipom Planet Dog, tj. Hellraisers. (Taj intervju možete pronaći –OVDE!)

Ovaj put okolnosti su malo drugačije. Do sada si imao prilike da učestvuješ na najvećem esports događaju godine, ali kakav je osećaj predstavljati Srbiju na malo drugačijem takmičenju.

Predstavljati svoju zemlju i boriti se za boje Srbije je uvek interesantno i drago mi je da postoje turniri poput WESG-a, IeSF-a i WCG-a. Ovi turniri su posebni po mnogim stvarima! Kreiraju se timovi i spajaju se igrači koji inače ne bi imali povoda da se upoznaju ili igraju zajedno. Tu je naravno i ta doza ponosa i borbe za svoju zemlju, kao i prilika da se upozna dosta reprezentacija i igrača širom sveta. U svakom slučaju je jedno super iskustvo, koje možda nije toliko prestižno, kao i formalni turniri koji su deo DPC-a, ali svakako i ovih turnira treba biti što više.

Ostatak intervjua možete pročitati na RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.