Vesti -

RS povukla prajm: "Uklonite proizvod iz trgovina"

Inspekcija sa tržišta Republike Srpske povlači proizvod prajm hidratejšn.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: The Image Party / Shutterstock.com
Ilustracija: The Image Party / Shutterstock.com

Inspekcija za hranu povlači sa tržišta Republike Srpske proizvod prajm hidratejšn, u skladu sa Zakonom o hrani kojim je propisano da je zabranjeno trgovati hranom obogaćenom nutrijentima koja nije upisana u odgovarajući registar.

Iz Inspektorata Republike Srpske pozivaju trgovce da, ukoliko do sada nisu informisani o povlačenju proizvoda, ne čekaju dolazak inspektora i samostalno uklone proizvod iz trgovina.

Kontrola pet uzoraka bezalkoholnog pića “prajm” pokazala je da deklaracija proizvoda, koja je obeležena na jednom od jezika u službenoj upotrebi u Republici Srpskoj, nije usklađena sa važećom zakonskom regulativom i sa originalnom deklaracijom, odnosno na njoj nisu navedeni svi potrebni podaci.

“Utvrđeno je da proizvod Prajm hidratejšn koji se po svom sastavu svrstava u hranu obogaćenu nutrijentima, nije upisan u Registar hrane obogaćene nutrijentima koji vodi Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a što je zakonska obaveza. Hrana obogaćena nutrijentima je hrana kojoj se dodaju vitamini, minerali i ostale materije sa određenim hranljivim ili fiziološkim efektom koja nije vitamin ili mineral", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.