Vesti -

Povučen još jedan proizvod: "Ovo nemojte da pijete"

Sa tržišta Hrvatske se povlači proizvod Smoothie energy mix od 250 mililitara.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: shutterstock, MagicalKrew
Foto: shutterstock, MagicalKrew

Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio je danas potrošače o povlačenju proizvoda Smoothie energy mix od 250 ml, s rokom upotrebe do 12. marta 2024., zbog povećanog sadržaja mikotoksina - patulina u proizvodu.

Proizvod je iz Nemačke od proizvođača Molkerei Gropper GmbH & Co. KG.

"Molimo kupce da provere jesu li kupili navedeni proizvod, ako jesu, da se suzdrže od konzumacije i da ga vrate u najbližu Konzum prodavaonicu, gde će im biti vraćen novac", saopštili su iz Konzuma. "Izvinjavamo se"

Kupcima su se ispričali na neugodnosti, ali i dodali da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvaliteta i zdravstvene ispravnosti.

"Izvinjavamo se kupcima na neugodnosti, ali u interesu nam je da svi proizvodi koje stavljamo na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvaliteta i zdravstvene ispravnosti", navedeno je u saopštenju.

"Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredbe (EZ) br. 1881/2006 te pripadajućim izmenama i dopunama", stoji u saopštenju.

Povlači se poznata čokolada: "Ne jedite je"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.