Vesti -

Račun sa hrvatskog primorja iznenadio region

U moru velikih poskupljenja, u čemu su do sada prednjačili trgovci, sada visokim cenama još više šokiraju ugostitelji.

Izvor: Kurir.rs/ Slobodna Dalmacija
Podeli
Foto: shutterstock, adriaticfoto
Foto: shutterstock, adriaticfoto

Jedan takav slučaj stiže nam iz hrvatskog Trogira, gde su turisti ostali šokirani cenama ćevapa.

Poslednjih dana po tome najviše pada u oči Trogir. Iz tog dalmatinskog grada, kako piše Slobodna Dalmacija, dolazi najnovije cenovno iznenađenje zbog kog potrošače obliva hladan znoj.

Međutim nakon njega s trogirskog područja, iz kampa Seget Vranjica, došao je možda još i jači račun, za kafu sa mlekom koju je gost platio 4,50 evra, odnosno 33,91 kunu. Nije navedeno je li makijato bio veliki ili mali, s toplim ili hladnim mlekom, kao ni koju vrstu kafe vlasnik koristi, ali u svim varijantama račun je previsok, ma koliko takav račun delovao razbuđujuće na svakog gosta.

I kad se šok nakon takvih računa donekle primirio, iz Trogira se javio još jedan gost koji se odlučio da se počasti ćevapčićima kod trogirske pijace. Tamo, piše on, srednji ćevapi koštaju 6,5 evra, što je 48,97 kuna, a pomfrit 4 evra, odnosno 30,14 kuna. Tako da ga je taj obrok bez pića, čija se viša cena podrazumijeva, koštao 10,5 evra, odnosno 79.11 kuna. Bez bakšiša za konobara. Mala porcija je 5,5 evra, dok za 10 ćevapa treba platiti osam evra ili oko 950 dinara!

Trogirski gost je toliko upućen i pedantan da je izračunao kako je to rast od prošle godine za otprilike 40 odsto za ćevapčiće i 50 odsto za pomfrit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.