Vesti -

Pojeftinjuje veliki broj namirnica: Kobasica, majonez, začini, pašteta...

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će od 1. oktobra pojeftiniti veliki broj namirnica u Srpskoj.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/davizro
Ilustracija: Depositphotos/davizro

Višković je rekao da će spisak namirnica koje će pojeftiniti napraviti nadležno Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske.

"Značajan broj namirnica u Republici Srpskoj, u većini marketa i trgovinskih lanaca biće sa oznakom vidno obeleženo kao jeftinija roba, gde će biti marža proizvođača, distributera i trgovca nula. Naši građani će plaćati te namirice prema proizvodnoj ceni", rekao je Višković.

Višković je rekao da se Srpska zadužuje u skladu sa važećim zakonima, propisanim granicama i odlukama Narodne skupštine, te da je do danas 250 miliona KM više sredstava otplatila nego što se zadužila.

"Možete nas voleti ili ne, ali to su činjenice", rekao je Višković. Istakao je da su ukupno zaduženje Srpske, kao i njen javni dug, daleko ispod zakonskih limita i gornjih granica zaduženja.

"Ako nađete zemlju u regionu, pa i u Evropi, sa manjim stepenom zaduženosti, pozivam vas da dođete. Dakle, mnoge zemlje u susedstvu su daleko više zadužene od propisane granice", rekao je Višković, prenela je Radio-televizija Republike Srpske.

Konačna lista namirnica koje će u Republici Srpskoj od 1. oktobra biti prodavane po nižoj ceni još nije definisana, a zasad je izvesno da će se među njima naći tirolska kobasica, majonez, začini, pileća pašteta, kao i deterdženti za suđe određenih proizvođača, najavio je danas ministar trgovine i turizma Denis Šulić.

Šulić je to rekao za portal Una.

U toku su pregovori sa dobavljačima, ali i s trgovačkim lancima koji će učestvovati u ovom drugom koraku kampanje "Društveno odgovorni", koja je započela još pre tri meseca.

Konačna lista proizvoda trebalo bi da bude utvrđena do kraja naredne sedmice.

Do sada se kampanji Ministarstva trgovine pridružilo devet dobavljača, a učešće je potvrdilo i više od deset trgovačkih lanaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.