Biz - B92.net

Hrvati u pregovorima sa Boingom: Kupuju "ukleti" avion?

Zagreb -- Kroacija erlajns razgovara sa Boingom o potencijalnoj narudžbi aviona iz porodice "maks" kao deo obnove svoje flote, prenosi portal Exyuaiation.

Izvor: B92.net
Podeli
Foto: EPA-EFA/MAST IRHAM
Foto: EPA-EFA/MAST IRHAM

Prema pisanju portala AvioRadar, dve strane su u pregovorima jer hrvatski nacionalni avio-prevoznik mora da se odluči za tip letelice koje će činiti srž njegove buduće flote, nakon što su slični razgovori prethodno održani sa Embraerom i Erbasom.

"Boing je trenutno u razgovorima sa Kroacija erlajnsom u vezi sa obnovom njihove flote. Čvrsto verujemo da je 737 maks porodica letelica savršen izbor za letove Kroacija erljnsa na kratkim i srednje dugim linijama. Naš 737 maks nudi nenadmašne performanse za manja tržišta uz mogućnost povećanja kapaciteta aviona unutar same porodice aviona kako bi se izašlo u susret rastućoj potražnji, kakvu očekujemo na hrvatskom tržištu u narednim godinama", saopštio je američki proizvođač aviona.

Prokletstvo 737: Nove greške na Boingovim avionima

Podsetimo, model 737 maks prizemljen je nakon dve fatalne nesreće, u Indoneziji i Etiopiji, u kojima je poginulo ukupno 346 ljudi.

Međutim, Evropska agencija za bezbednost vazdušnog saobraćaja (EASA) pre godinu dana dala je zeleno svetlo za novi početak i omogućila njegovu ponovnu upotrebu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.