Pao dogovor o gradnji aerodroma; "Hvala Srbiji, mi smo spremni"

Banjaluka -- Na današnjem sastanku u Banjaluci dogovoreno je da na proleće počnu radovi na izgradnji aerodroma Trebinje.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Ilustracija: hxdyl/Shutterstock
Ilustracija: hxdyl/Shutterstock

Na radnom sastanku kojem je prisustvovao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik finalizovan je dogovor i raspoređene dužnosti na izgradnji aerodroma, odnosno pristupnih puteva i infrastrukture.

Dodik je istakao da će se raditi efikasno i podsetio da su Srpska i Srbija zajedno u ovom projektu. Poručio je da je ohrabren nastojanjima Srbije da se ubrzaju procedure u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, s obzirom da taj projekat treba da bude završen 2023. godine.

"Rok do kada projekat treba da bude završen je 2023. godina i zato se bavimo operativnim pitanjima da ne bi bilo zastoja", kazao je on novinarima u Banjaluci.

Od Beograda do Trebinja za 40 minuta: Na proleće gradnja aerodroma, prvi letovi za godinu

Direktor "Aerodroma Srbije" Mihajlo Zdravković izjavio je da je reč o kompleksnom projektu, koji zahteva uključivanje svih nadležnih institucija. On je dodao da su u toku izrada zoning plana i istražni radovi na terenu.

"Nadamo se da će projekat ići onom dinamikom koju smo dogovorili i da ćemo već na proleće, sa početkom građevinske sezone, ući u radove", naglasio je Zdravković.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao da je izgradnja aerodoroma u Trebinju kapitalan projekat za Republiku Srpsku, najavivši da će na sledećoj sednici Vlade RS biti odluka o prenosu prava na upravljanje i izgradnju aerodroma na preduzeće "Aerodrom Trebinje".

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović naveo je da su sastanku prisustvovali predstavnici svih nadležnih instiucija, sa svih nivoa vlasti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će grad dati maksimalnu podršku ovom projektu.

Govore o vojnoj pretnji: Hrvati u strahu od ulaganja Srbije u aerodrom u Trebinju

"Mi smo spremni da donesemo sve neophodne akte, izađemo u susret kad je reč o taksama, jer je to projekt od strateškog značaja", kazao je Ćurić.

Zahvalio je Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je naveo, izrazio želju da se aerodrom gradi upravo u Trebinju.

"Nadam se da će to biti projekat na ponos svih nas i podstrek da ljudi ostaju u Trebinju i Hercegovini", rekao je gradonačelnik Trebinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu