Vesti -

Na granici sa Hrvatskom otvaraju najveći ritejl park

U Bosanskoj Gradišci, u Republici Srpskoj, na samoj granici s Hrvatskom gradi se najveći maloprodajni kompleks u Bosni i Hercegovini.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Duncan Cuthbertson/Shutterstock
Ilustracija: Duncan Cuthbertson/Shutterstock

U pitanju je Centrum Ritejl (Retail) park, čije se otvaranje očekuje u oktobru.

Poseban uspeh investitora predstavlja to što su ovakav projekat, koji će se prostirati na 18.000 kvadratnih metara, uspeli da izvedu u vreme korona krize, piše portal klix.ba..

"Dinamika radova se odvija prema planu koji je usvojen pre pandemije, a svečano otvaranje planirano je za oktobar", kaže Branko Vidaković, komercijalni direktor kompanije Centrum Trejd (Trade).

Pored samog ritejl parka, dodaje on, u planu je i izrada kružne saobraćajnice kojom će biti omogućen brz i lak prilaz parkingu.

"Ključna stavka je sama lokacija, koja je uz najprometniji granični prelaz, onaj u Gradišci, na putnom pravcu koji direktno vodi do EU", navodi Vidaković.

Vlasti u Republici Srpskoj ističu, takođe, pozicioniranost Gradiške na samoj granici s EU kao najveću komparativnu prednost koja obezbeđuje povoljan pristup tržištu od više miliona kupaca, odnosno poslovanje u neposrednoj blizini a izvan zakonskih okvira Evropske unije.

"Udaljeni smo na nepunih pola sata vožnje od glavnog administrativnog centra (Republike Srpske) Banje Luke i 20 minuta od aerodroma u Laktašima, a sat i po od aerodroma u Zagrebu", kaže gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.

Prema njegovim rečima, uz adekvatno opremljene carinske terminale i efikasne špediterske usluge, Gradiška predstavlja idealno područje za ulaganje u poslove distribucije, proizvodnje, transporta, podugovaranja lon poslova i zajedničkih ulaganja, kao i ostalih vrsta poslovne saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.