Vesti -

Do leta bez leta

Podgorica -- Izvršni direktor nove crnogorske avio-kompanije To Montenegro Predrag Todorović najavio je prve letove do početka leta.

Izvor: Vijesti
Podeli
Foto: biggaju/Shutterstock
Foto: biggaju/Shutterstock

ANKETA: Da li vam se sviđa ime nove crnogorske avio-kompanije "To Montenegro"?

Da li bi Montenegro erlajns mogao da postane niskotarifna avio-kompanija?

Nemačka zainteresovana za osnivanje nove avio-kompanije u Crnoj Gori

On je rekao i da će se kompanija fazno razvijati i poslovati po tržišnim principima.

"Izazov je da kompanija počne što pre da leti. Neke stvari ne zavise od nas i postoji regulativa koju treba ispoštovati. Cilj je da se napravi moderna avio-kompanija zasnovana na tržišnim principima i da bude održiva u narednih 10 godina. Ovo je za državu investicija, a ne trošak. Ta dva aviona su baza za našu avijaciju u narednih 10 godina", rekao je Todorović na konferenciji za novinare.

On nije mogao da precizira koliko će slotova imati nova kompanija i broj zaposlenih.

Objasnio je da će prednost u zapošljavanju imati radnici Montenegro erlajnsa.

"Nisam zabrniut za slotove, jer svaki će ih aerodrom dati. Ne bih licitirao sa brojem zaposlenih, koliko budemo imali aviona toliko ćemo i zapošljavati. Za sada imamo dva, a u pregovorima smo za treći", rekao je Todorović.

On je rekao da će 30 miliona evra koje je država izdvojila za kapital kompanije biti dovoljno da se napravi održiv biznis model i da neće biti potrebno da se izdvaja dodatni novac, pišu Vijesti.

Član Odbora direktora Pavle Tripković je rekao da su odlučili da neće primati naknade za svoj rad i da su tim povodom kontaktirali Agenciju za sprečavanje korupcije (ASK).

Objasnio je da čekaju mišljenje AZK da li je to moguće i ako bude da ih moraju primati onda će ih proslediti onima kojima bude potrebno.

"I na ovaj način želimo da se solidarišemo sa radnicima Montengro erlajnsa", kazao je Tripković.

On je na pitanje da li je nabavka dva aviona bila u skladu sa zakonom o javnim nabavkama objasnio da To Montenegro, kao i Montenegro erlajns nisu imali obavezu u tom delu da raspisuju tendere, jer je to omogućavao Zakon o javnim nabavkama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.