Vesti -

Rimac prikuplja i do 150 miliona evra svežeg kapitala za Bugati

Porše će učestvovati u prikupljanju 130-150 miliona evra svežeg kapitala Rimac automobila.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Foto: EPA, MARTIAL TREZZINI
Foto: EPA, MARTIAL TREZZINI

Taj kapital će hrvatskoj kompaniji poslužiti za preuzimanje Bugatija, rekao je Mate Rimac za Automobilwoche.

Prikupljanje sredstava trebalo bi biti dovršeno za dva do tri meseca, a sledeći krug planiran je krajem godine, rekao je Rimac za spomenuti časopis.

Porše je vlasnik 15,5 odsto udela u Rimac Automobilima i mogao bi povećati svoj udeo na nešto manje od 50 odsto u ugovoru koji bi takođe uključivao prenos Folksvagenove marke superautomobila Bugati na Rimac, prenosi SEEbiz.

Pročitajte još:

Rimcu rekli da što pre odustane: Onda je okrenuo leđa Kaliforniji i - vratio se kući

Rimac otvorio luksuzni auto-salon u Šangaju

Izvršni direktor Poršea Oliver Blume rekao je ranije ovog meseca da su u toku intenzivne rasprave o budućnosti Bugatija i da bi Rimac mogao da igra pozitivnu ulogu jer su marke u dobrom tehnološkom stanju, dodajući da se odluka očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

Rimac je razvio električnu platformu superautomobila koju isporučuje drugim proizvođačima automobila, uključujući automobile Pininfarina.

"Superautomobili imaju ograničeno tržište, tržište komponenata je puno veće. Zbog toga planiramo da proširimo našu kompaniju", rekao je Rimac.

To uključuje planove za više nego udvostručenje radne snage Rimac Automobila do početka 2023. na 2.500, sa trenutnih 1.000, rekao je Rimac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.