Vesti -

Zagreb bruji o ovom stanu: 50 kvadrata u stubu garaže, prvi komšija - pacov, a cena...

Ovalni stan u Hrvatskoj je top tema.

Izvor: Jutarnji list
Podeli
Ilustracija: Depositphotos, Gladkov
Ilustracija: Depositphotos, Gladkov

U centru Beograda izdaje se stan od celih 9 kvadrata - možete li da pogodite cenu?

"Atraktivan i jedinstven" stan prodaje se na adresi Ulica Hrvatskog proleća 36 u zagrebačkoj Gornjoj Dubravi, kaže vlasnik u objavljenom oglasu na jednom hrvatskom sajtu.

A kad kaže jedinstven stan, misli ozbiljno. Nije to stambena zgrada, svakako nije ni kuća. Stan je, naime, smešten u – garaži. Bolje rečeno, stan je u jednom od tri nosiva stuba velikog parkirališta na više nivoa. Da, stan je u stubu. Kako prenosi Jutarnju list, vrata i dva prozora na samim su zavojima između etaža parkinga. Na zaprašenim i prljavim belim PVC vratima nema pločice s prezimenom. Nema zvonca niti otirača. Ne može ga ni biti jer bi ga prvi auto pokupio.

Zaglušujuće je. Stalno se čuju škripa guma, glasni motori automobila i cvilež kočnica. Ljudi ulaze i izlaze. U vazduhu se osećaju vlaga i prašina, u svakom kutku je gomila odbačenih opušaka. Ekipa pomenutog hrvatskog medija naišla je i na mrtvog pregaženog pacova. Klasičan je to ambijent garaže na istoku grada i ne začuđuje. No, šokira što se tamo nalazi stan od 50 kvadratnih metara.

“Stan je zaseban i odvojen prostor, nalazi se između dve zgrade. Ima svoje brojilo struje i brojilo vode”, stoji u oglasu.

Lokacija je izvrsna. Avenija Dubrava odmah je preko puta, kao i tramvajska te autobuska stanica. U blizini su Dom zdravlja, apoteke, Lidl, Spar, Prima, ceo niz prodavnica, teretana, frizerski salon, kafići, restorani, livada...

"Nije šala, oglas je ozbiljan", rekao nam je vlasnik stana u Dubravi kad su ga iz redakcije nazvali kao zainteresovani kupci. Nije se predstavio i izvinio se da stan trenutno ne može da pokaže jer je na putu.

"Papiri su čisti, vlasništvo uredno, a taj vam je stan upisan kao poslovni prostor. Naime tu su nekad bili poslovni prostori koje sam preuredio za stanovanje", rekao je kratko vlasnik koji za svoj jedinstveni stan traži isplatu u gotovini ili, pak, zamenu za zemljište u zagrebačkim Gračanima ili za nekretninu na Braču.

On svoj trosobni stan - "100 posto siguran, gradnja beton i armirani čelik, u potresu nema oštećenja" - prodaje, naime, po ceni od 59.000 evra, što ispada samo 1.180 evra po kvadratu. Cena je to ispod proseka na tržištu nekretnina za stan u Zagrebu od 50 kvadratnih metara. Ali klasičan, uobičajeni stan... Ne i za onaj nikad dosad viđen u ovalnom betonskom stubu garaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.