Mate Rimac traži pomoć preko Fejsbuka: "Neke stvari u Hrvatskoj traju beskonačno"

Rimac automobili već neko vreme rade na nekoliko lokacija, a pogoni su u okolini Zagreba, u Svetoj Nedelji i Zagorju.

Izvor: novac.jutarnji.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Osnivač Rimac automobila, Mate Rimac, na Fejsbuku je objavio kako ne uspeva da pronađe upotrebljivu dodatnu industrijsku halu u blizini Zagreba u kojoj bi uskoro trebalo da počne s proizvodnjom. Doslovno, javno traži da mu se pomogne u potrazi ukoliko su nešto prevideli.

Rimac je u nekoliko navrata već spominjao problem koji imaju sa halama, podseća Jutarnji list.

"U Hrvatskoj je jako teško pronaći industrijske hale. Radimo na dugoročnom rešenju za nas (izgradnja Campusa od 100.000+ m2) ali nam do tada treba prostor za širenje. Gledamo razne opcije, ali nismo još našli ono što nam odgovara. Tražimo objekat u pristojnom stanju sa 15.000 - 30.000 m2 prostora u blizini Zagreba (Zagrebačka Županija). Tražimo gotov objekat u koji se možemo useliti kroz par meseci. Ne zanima nas zemljište. Ne zanima nas lokacija van Zagrebačke Županije. Molim da se ne javljate sa takvim stvarima. Verovatno smo već prošli sve opcije i znam da su male šanse da postoji nešto za šta ne znamo - no ipak se nadam da smo nešto prevideli”, napisao je Mate Rimac.

Zaključuje kako jedva čeka da izgrade svoj kampus "jer je ovaj stalni tetris sa prostorima užasna distrakcija i izvor neefikasnosti, ali na žalost, neke stvari u RH traju beskonačno".

Rimac automobili, naime, već neko vreme rade na nekoliko lokacija, a pogoni su u okolini Zagreba, u Svetoj Nedelji i Zagorju.

Također, Rimac je najavio da u ovoj godini počinje i serijska proizvodnja modela C_Two.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu