Hrvat napravio "Bitkoin parfem": Šest godina u rudarskim oknima

Čakovec -- Parfemdžija iz Čakovca "izrudario" je prvi Bitkoin parfem na svetu.

Izvor: Poslovni dnevnik
Podeli
Foto: Wit Olszewski/Shutterstock
Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Radi se o procesu stvaranja koji zahteva šest godina. Parfeme ostavlja u rudarskim oknima da im priroda podari note koje niko ne može stvoriti.

Bitkoin parfem dočarava budućnost, slobodu, nesputanost, smirenost, odlučnost i nedodirljivost. Kreiran je sa 20 odsto esencija i smešten u ručno rađenu kutiju od kože i drveta. Reč je o prvom takvom parfemu u svetu, a kreirao ga je parfemdžija iz Čakovca i vlasnik brenda Levy Dejan Levačić.

Uz sve stvari koje koriste kreatori parfema, kao što su ulja, alkohol, esencije, cveće i biljke, prilikom samog procesa, smatra sagovornik Poslovnog dnevnika, najbitnija je mašta o onim mestima, događajima, trenucima i biljkama koje su nespojive i koje se mogu dočarati putem postupaka koje niko ne upotrebljava.

"Ovaj put želja je ispričati priču koja će dočarati moć novca i transakcija koje će se pojaviti u budućnosti, a da ne bude nešto već viđeno kao što su parfemi koji nose imena raznih svetskih valuta. Note parfema ostale su tajna, a u ponudi će biti 2.100 primeraka edicije 50 mililitara te jedan od 210 litara", kaže Levačić.

"Sasvim slučajno prijatelj mi je skrenuo pažnju na bitkoin. Nakon nekoliko dana istraživanja, uvideo sam da samo bitkoin ima identičan način stvaranja, kao što i ja kreiram parfeme. Radi se o mom jedinstvenom procesu stvaranja koji koristim poslednjih šest godina. Parfeme ostavljam u rudarskim oknima kako bi im priroda podarila note koje nitko ne može stvoriti", rekao je majstor "artisan" zanatskih parfema Dejan Levačić.

Svi parfemi biće numerisani serijskim brojem B300 – B2100 max, a dodatna vrednost parfema identična je kupovini umetničke slike koja će ubuduće vrednost višestruko povećavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu