40.000 kvadrata luksuza u Rafailovićima

Na "peni od mora" planiraju da grade investitori - Nivel - stovarište Đurović i Juri Tjumentsev, preko dve posebne firme...

Izvor: Vijesti
Podeli
Rafailovići, Foto: Profimedia
Rafailovići, Foto: Profimedia

Izgradnja velikog hotelskog kompleksa, površine više od 40.000 metara kvadratnih, čiji će centralni deo imati pet zvezdica i zvaće se Grand hotel Montenegro, planirana je u Rafailovićima.

Na "peni od mora" planiraju da grade investitori - Nivel - stovarište Đurović i Juri Tjumentsev, preko dve posebne firme.

Početak gradnje luksuznog zdanja sa devet spratova i kondo hotela prijavljen je Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) poslednjih dana 2020. godine.

Grand hotel Montenegro u Rafailovićima, prema dokumentaciji, gradiće Sunraf plus, čije je sedište u Moskovskoj ulici u Podgorici, a iz Centralnog registra privrednih subjekata se vidi da je osnovano u avgustu 2019. godine, pišu crnogorske Vijesti.

Vlasnik preduzeća je Tjumentsev sa 80 odsto udela i Aleksandar Jovanović sa dvadeset procenata.

Gradnju kondo hotela sa pet spratova prijavila je firma Sunraf beach properties, čije je sedište u Podgorici u Ulici Vasa Raičkovića, a osnovali su je Jovanović, Nivel stovarište Đurović i Tjumentsev.

Ta firma je osnovana 5. oktobra 2017. godine, većinski vlasnik sa 55 odsto kapitala je Tjumentsev, Nivel ima 38, a Jovanović sedam procenata udela. Vlasnik preduzeća Nivel stovarište Đurović je Živojin Krstajić, ono je osnovano 2016. godine, a preuzelo je najstarije podgoričko stovarište od Vladimira Bata Đurovića, koji ga je držao pod istim imenom.

Plan je da se hotel sa pet zvezdica gradi na parceli od 6.680 metara kvadratnih, sa 152 sobe i 130 apartmana.

Na devetom spratu je predviđen bar, restoran sa kuhinjom, kongresna sala, a kompleks sa pet zvezdica biće površine 30.054 metra kvadratna.

Kako se navodi u dokumentaciji, depadansi su planirani da se grade na parceli od 4.268 kvadrata, u centralnom delu imaće četiri, na uglovima pet spratova. Imaće 40 soba i 85 apartmana, a ukupna površina iznosiće 10.728 metara kvadratnih.

Stečaj, zakup, reprogram poreskog duga...

Stovarištem Đurović punih 25 godina je gazdovala firma Nivel Vladimira Bata Đurovića, koja je od 2015. godine u reprogramiranom stečaju.

U međuvremenu, stovarište je (zakupom) preuzela druga firma, istog naziva, a čiji je vlasnik Krstajić.

Đurovićeva firma je sa Poreskom upravom sklopila ugovor o reprogramu duga, a stovarište je 2017. godine bilo i zatvoreno, zbog nadzora u kompaniji Nivel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 58 idi na stranu