Vesti -

Ukrajinci uvode letove za Skoplje, Podgoricu i Beograd

Kijev -- Ukrajinski avio-prevoznik Vindrouz ove nedelje počinje širenje na prostoru bivše Jugoslavije uvođenjem tri nove rute, uprkos ograničenjima zbog pandemije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Depositphotos, dragunov
Foto: Depositphotos, dragunov

Avio-kompanija od sutra leti na liniji Kijev-Podgorica, od nedelje i do Skoplja a do Beograda od narednog ponedeljka, piše portal Exyuaviation.

Na sva tri pravca leteće se dvaput nedeljno embraerom E145 sa 49 sedišta. Planovi kompanije da poveća učestalost letova ka Zagrebu sa sadašnja dva na tri nedeljno počevši od 4. decembra odloženi su za 18. decembar. Avio-prevoznik takođe naglašava da nove rute ka i od prestonica bivše Jugoslavije nude zgodne konekcije ka Odesi, Harkovu i Dnjepropetrovsku.

Ukupno će Vidrouz imati 34 leta ka prestonici Crne Gore ove zime i ponuditi 1.666 karata. Dva međunarodna aerodroma u Crnoj Gori, podgovrički i tivatski, ugostila su 44.320 putnika iz Ukrajine u trećem kvartalu godine.

Ukrajinski avio.prevoznik takođe će imati 32 leta za Beograd i Skoplje tokom zime, sa 1.568 karata u jednom pravcu. Za Zagreb je planiran 61 let, na kojima Vindrouz nudi 3.450 karata.

Određen broj rotacija ka prestonici Hrvatske biće izveden većim avionom ATR72.

Uvođenjem ovih linija Skoplje će po prvi put biti povezano non-stop linijom sa Kijevom, dok će saobraćaj između Beograda i glavnog grada Ukrajine biti nastavljen nakon devet meseci, piše portal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.