Vesti -

Nova usluga u kafićima: Kako kafu naručiti preko mobilnog?

Najvažnije je vratiti na noge ugostitelje koji su pretrpeli veliku štetu tokom epidemije koronavirusa i osigurati im alat za poslovanje u digitalnoj eri.

Izvor: 24sata
Podeli
Foto: Depositphotos,LDProd
Foto: Depositphotos,LDProd

Tako su u Hrvatskoj najavili novu digitalnu aplikaciju "Smart service", kojom žele da uvedu jednostavniji, efikasniji i brži način posluživanja u kafićima i restoranima, pa i hotelima.

Po dolasku u ugostiteljski lokal gosti više neće morati da čekaju konobara da bi videli ili čuli ponudu i odabrali šta žele da naruče, nego će to moći da učine sami.

Kako piše 24 sata, sistem naručivanja je poprilično jednostavan, kako za ugostitelje tako i za goste, a na prezentaciji u zamišljenom kafiću prikazano je kako bi sve trebalo da izgleda.

Ispod broja koji je stajao na stolu bio je QR kôd, koji je trebalo samo da se fotografiše pametnim telefonom, bez preuzimanja i instaliranja bilo kakve aplikacije, ali i bez ostavljanja podataka, što će mnoge da razveseli u vreme u kojem je sve više digitalnih prevara, posebno krađe podataka.

Nakon skeniranja QR koda na pretraživaču se otvorila internet-stranica koja je bila povezana s uslugom kafića.

Pre samog ulaska u digitalni meni trebalo je odabrati jedan od sedam ponuđenih jezika, nakon čega se otvara ponuda kafića, odnosno restorana.

Svaka ponuda dolazi s fotografijom te detaljnim opisom hrane i pića, a navedena je, naravno, i njegova cena. Nakon narudžbine stigla je potvrda, a kafu koja je naručena doneo je konobar.

Do tog trenutka, kako piše 24 sata, nije bilo fizičkog kontakta sa osobljem zamišljenog kafića.

Kada bi aplikacija dopuštala i glasovnu komunikaciju, gotovo bi zamenila konobara. Ali i ovako, u vreme socijalne distance, kakvo se može ponoviti, ubrzaće se ugostiteljstvo.

Ipak, servis ima i opciju "Pozovi osoblje", tako da gost može da porazgovara sa konobarom, navodi 24 sata.

Svi ugostitelji koji su članovi Hrvatske obrtničke komore imaće probna tri meseca za besplatno korišćenje aplikacije. Potom će se naplaćivati, ali u HOK-u kažu kako će to biti vrlo mali iznos.

Kako se koristi aplikacija?

1. SKENIRAJ

Bez skidanja posebnih programa ili davanja ličnih podataka gost skenira QR kôd koji ga čeka na stolu.

2. PREGLEDAJ

Na ekranu se otvara ponuda kafića, restorana ili hotela sa fotografijom i opisom hrane i pića.

3. NARUČI

Može se navesti i posebna želja, a naručeno stiže brzo. Ipak, to ne donosi mobilni nego konobar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.