Vesti -

Zakupac Svetog Stefana u gubitku 4,3 miliona evra

Budva -- Kompanija "Adrijatik propertis", zakupac crnogorskog turističkog brenda "Sveti Stefan - Miločer", prošlu godinu je završila sa gubitkom od 4,33 miliona evra.

Izvor: vijesti.me
Podeli
Foto: Epa, Erdem Sahin
Foto: Epa, Erdem Sahin

To pokazuju rezultati iz bilansa uspeha objavljeni na sajtu Poreske uprave Crne Gore (PU).

Ostvareni gubitak smanjen je u odnosu na 2018, kada je iznosio 6,11 miliona. Poslovni prihodi "Adrijatika", koji kontroliše grčki biznismen Petros Statis, porasli su sa 12,94 miliona na 13,78 miliona evra, dok su rashodi smanjeni sa 13,12 miliona na 12,94 miliona, pišu Vijesti.

Prema izveštaju menadžmenta o poslovanju "Adrijatika", tokom prošle godine imali su 59 soba ili jednu više u odnosu na godinu ranije, ali je ukupan broj noćenja između dva posmatrana perioda smanjen sa 7.213 u 2018. na 6.694 u 2019.

Kompanija je osnovana 17. oktobra 2006. i od tada posluje kao zakupac hotelskog kompleksa Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža.

U izveštaju navode da je kompanija izložena riziku od globalnog i regionalnog političkog i ekonomskog razvoja, uključujući recesije, inflaciju, kurseve valuta i drugo, koji bi mogli da imaju negativan uticaj na rast prihoda i razvoj poslovanja.

"Na prosečne dnevne cene soba i popunjenost hotela mogu uticati i događaji sa potencijalnim negativnim uticajem na domaći ili inostrani turizam. Takvi događaji, koji predstavljaju rizik od tzv. više sile, uključuju terorističke napade, ratove, epidemije i prirodne katastrofe. Rukovodstvo kompanije nema kontrolu nad nepredvidivim situacijama ovog tipa", navodi se, između ostalog, u izveštaju menadžmenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.