Vesti -

Padaju cene kvadrata u novogradnji

Podgorica -- Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u prvom kvartalu 2020. iznosila je 940 evra.

Izvor: CDM
Podeli
Foto: Depositphotos, Bombaert
Foto: Depositphotos, Bombaert

Manja je za 8,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a za 17,2 odsto je manja u odnosu na četvrti kvartal 2019. godine, saopšteno je iz MONSTAT-a.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u prvom kvartalu ove godine iznosila je 865 evra, u primorskom regionu 1363 evra, u središnjem regionu 641 evro, dok je u severnom regionu prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 793 evra, piše portal CDM.

"Razlike tokom godina u prosečnim cenama kvadratnog metra stana u novogradnji u značajnoj mjeri zavise od učešća stanova solidarne stambene izgradnje. Ukoliko je učešće ovih stanova veće, prosečna cena stana u novogradnji će biti značajno niža, odnosno ukoliko je učešće manje, prosečna cena će biti veća”, pojasnili su iz MONSTAT-a.

Prosečna cena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji privredna društva u prvom kvartalu iznosila je 1213 evra, a u kategoriji solidarna stambena izgradnja 614 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.