Vesti -

Niskobudžetni avio-prevoznik uvodi nove linije iz komšiluka?

Tuzla -- Aerodrom Tuzla pregovara o novom ugovoru s niskobudžetnim prevoznikom Viz er (Wizz Air), za koji se nada da će rezultirati uvođenjem novih ruta.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Depositphotos, AntonioGuillemF
Foto: Depositphotos, AntonioGuillemF

Kako piše portal Exyuaviation, postoji mogućnost i stacioniranja trećeg aviona na tuzlanskom aerodromu.

Dve strane su se nedavno sastale u Osijeku, gde je Viz er započeo obuku svojih pilota, a razgovore će nastaviti u Tuzli početkom sledećeg meseca, piše Klix.
"Obe strane su pokazale spremnost za postizanje sporazuma. U svakom slučaju, moramo da dešinišemo određene stvari. Ako sve bude išlo po planu, očekujemo da Viz Er uvede neke nove linije s aerodroma Tuzla", izjavio je novi direktor tog aerodroma Esed Mujačić.

Ugovor Aerodroma Tuzla s Viz Erom ističe ovog juna i verovatno će biti potpisan novi četverogodišnji ugovor. Međutim, spor razvoj aerodromske infrastrukture, uključujući proširenje rasvete za pistu, još uvijek ostaje ključna tačka između dve strane.

Direktor Viz Era Jozsef Varadi, ranije je kazao da je uveren da će biti postignut novi sporazum.

"Mislim da je u interesu Tuzle i regije da vide naše kontinuirano poslovanje i poboljšaju svoju infrastrukturu. Prilično sam siguran da će naša saradnja ići tim smerom", kazao je Varadi.

Spekuliše se da bi nove linije trebalo da budu Hamburg ili Hanover, Pariz, Milano, eventualno London i norveški Sandefjord.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.