Vesti -

Ruski milijarder odustao: Traži novog kupca za razrušeni hotel FOTO

Dubrovnik -- Ruski milijarder Viktor Vekselberg osam godina je pokušavao da na mestu ratom uništenog hotela Belvedere realizuje novu investiciju.

Izvor: Poslovni.hr
Podeli
Foto: Ilustracija, Depositphotos, dabldy
Foto: Ilustracija, Depositphotos, dabldy

Kako piše Dubrovački dnevnik, on se malo umorio i hotel u Dubrovniku bi mogao da proda drugom investitoru.

Ovih dana investitori iz SAD posetili su gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića jer su zainteresovani da u Dubrovniku otvore hotel s pet zvezdica, dodaje Dubrovački a prenosi Poslovni dnevnik.

Novi investitor bi trebalo da obnovi stari Belvedere, kompleks za koji je Vekselberg imao planove rušenja kako bi na njegovom mestu sagradio novi, luksuzniji hotel po idejnom rešenju arhitektonske agencije 3LHD-a.

Obnova realna

Foto: Depositphotos, vkorost
Foto: Depositphotos, vkorost

Kako je za Jutarnji list izjavio gradonačelnik Mato Franković, njega je u četvrtak posetila delegacija renomiranog američkog hotelskog lanca.

"Oni su stigli s vizualima rekonstrukcije i studijama, ali prvo su želeli da vide kako projekat izgleda prostorno-planski, odnosno da provere šta se sve može da se radi na tom prostoru. Zainteresovani su za rekonstrukciju postojećeg projekta, u postojećim gabaritima, a prednost je to što za projekat postoje i građevinska i upotrebna dozvola, dok bi investitori trebalo da obezbede dozvolu za rekonstrukciju", rekao je Franković i dodao da veruje da je obnova hotela Belvedere realna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.