Koncesionari u Crnoj Gori duguju 15 miliona evra

Podgorica -- Tokom devet meseci ove godine po osnovu koncesionih naknada, u Crnoj Gori, naplaćeno je 30,3 miliona evra, što je za dva miliona više nego u istom periodu 2018.

Izvor: rtcg.me
Podeli
Foto: Depositphotos, VadimVasenin
Foto: Depositphotos, VadimVasenin

"Naplata prihoda po osnovu koncesionih naknada u kontinuitetu beleži trend rasta, te je tokom 2018. godine ostvarena ukupna naplata po tom osnovu od 37 miliona evra, što je za pet miliona evra, odnosno 16 procenata iznad ostvarenja iz 2017. godine", kažu iz Poreske uprave (PU) Crne Gore.

"Takođe, tokom devet meseci 2019. godine po osnovu koncesionih naknada naplaćen je iznos od 30,3 miliona evra, što je dva miliona evra, odnosno sedam procenata više nego u istom periodu 2018. godine", rekli su za Dan iz Poreske uprave.

Ističu da su u strukturi dospelog poreskog duga na kraju 2018. godine ukupne dospele neplaćene obaveze po osnovu koncesionih naknada iznosile 14,97 miliona evra, prenosi RTCG.

"Poreski dug po osnovu koncesionih naknada beleži trend smanjenja, te je u prethodne tri godine smanjen za preko 5,5 miliona evra", kazali su iz PU.

strana 1 od 70 idi na stranu