Vesti -

Kinezi pazarili hotele: Gotovo je nemoguće otkriti ko je pravi kupac

Bled -- Kineska kompanija Golden forist sa sedištem u Ljubljani kupila je dva hotela sa četiri zvezdice na Bledu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: Depositphotos, bloodua
FOTO: Depositphotos, bloodua

Mada vrednost sporazuma nije poznata, portal Siol navodi da bi ona mogla da bude 10 miliona evra.

Prodati su hoteli Lovec i Kompas sa 95, odnosno 52 sobe, koji su do sada bili u vlasništvu kompanije Kompas, hoteli Bled Ivana Tatića i Milorada Sikime, u čijem vlasništvu su i hoteli Slon i Siti hotel u Ljubljani.

Navodi se da su oni još pre dve godine odlučili da prodaju hotele na Bledu, kako bi taj novac uložili u ljubljanske hotele.

Dodaje se i da je gotovo nemoguće otkriti ko stoji iza kompanije Hongkong gold elefant internešenal, koja je osnovana pre četiri godine i u čijem je vlasništvu Golden forist koja je kupila hotele, ali se zna da je pre mesec dana za poslove u Sloveniji zadužen Vladan Mitrović koji je vodio hotel Best vestern u Kranjskoj gori.

Kineska kompanija Golden forist zainteresovana je i za poljoprivredu u Sloveniji, budući da je nedavno kupila Moristu koja se bavi poljoprivrednom proizvodnjom.

Portal Siol navodi da je kineski investitor platio veći deo cene od sedam miliona evra, a zahvaljujući kreditu koji je podigao kod Sberbanke.

Grupa Kompas hoteli Bled sa 57 zaposlenih zatvorena je 2017. godine sa neto dobiti od oko 200.000 evra i prihodom od 5,4 miliona evra, pokazali su poslednji dostupni podaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.