Biz - B92.net

PR

Kako da budete sigurni na odmoru?

Putovanja u inostranstvo, bilo na odmor ili u poslovne svrhe, uz radost otkrivanja novih iskustava, uvek donose i važno pitanje – šta sa sobom poneti?

PR sreda 3.08. 10:00

Linglong – nove visine u industriji

Otvaranje jedne od sedam proizvodnih baza ekološki odgovorne kompanije Linglong, investicija vredna oko 800 miliona eura, za Srbiju znači mnogobrojna radna mesta u Zrenjaninu i njegovoj okolini. Ova moderna fabrika će našu zemlju definitivno staviti na mapu proizvodnih kompanija svetske klase!

PR petak 15.07. 10:00

"Dunav" isplatio dividende akcionarima

"Dunav osiguranje", lider na domaćem tržištu osiguranja,u 2021. godini ostvarilo je bruto premiju od blizu 31,6 milijardi dinara ‒ za 6,4% više nego u prethodnoj godini. U neživotnim osiguranjima postiglo je rast od 5,2%, a u životnim čak 17,3%, što daleko nadmašuje ukupan rast tržišta životnih osiguranja od 3,6%. Neto dobitak u iznosu od 2,5mlrd. dinara isplaćen je 7. jula u vidu dividendi akcionarima, u ukupnom bruto iznosu od 1,57 mlrd. dinara, od čega 1,2 mlrd. dinara u budžet Republike Srbije, u skladu s njenim učešćem u kapitalu Kompanije od 76,70%. U Akcionarski fond, čije je učešće 3,61%, uplaćeno je bruto 56,7 miliona, a ostalim akcionarima sa učešćem od 19,69% u kapitalu Kompanije uplaćeno je bruto 309,3 miliona dinara.

PR petak 8.07. 08:20

Promena za budućnost: Kromberg & Schubert – zadovoljan kolektiv, zadovoljna lokalna zajednica

Kromberg & Schubert je najveći poslodavac u Rasinskom okrugu gde uspešno posluje više od pet godina. Ova kompanija je osnovana pre 120 godina u nemačkom gradu Barmen, i sa preko 50.000 zaposlenih na 40 lokacija širom sveta predstavlja globalnog lidera u proizvodnji električnih sistema, kablovskih snopova i plastičnih komponenti za autoindustriju.

"Mi smo majstori za kablove", izjavio je naš sagovornik i predstavnik kompanije. "Naša glavna delatnost je proizvodnja kablovskih snopova za svetski poznate proizvođače putničkih i komercijalnih motornih vozila - Porsche, Mercedes, BMW, Škodu, VW, Man itd. Konkretno u Kruševcu se proizvode kompletni kablovski snopovi za automobile Škoda Fabia (standardni i redizajnirani model) i Porsche Carera (911, GT3, Safari, GT3Cup). Ovo je oficijalni odgovor. Ali mi smo mnogo više: mi smo sve što su naši ljudi, svih 2000...njihove životne priče, njihove prednosi i mane jer su upravo oni naša najjača strana. Sve što radimo, radimo zajedno i radimo za naše ljude jer nikako drugačije i ne bi imalo smisla."

PR petak 1.07. 13:30
strana 1 od 3 idi na stranu