- Komentari -

"Već se događa ono što inače prethodi padu cena nekretnina"

Ulaskom u Evrozonu, između ostalog i zbog uklanjanja valutnog rizika, već je sada vidljiv povećan interes investitora za ulaganje u Hrvatsku, istakao je guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić u utorak na konferenciji "Merge-Invest-Develop: 10 godina članstva Hrvatske u EU”.

Izvor: Poslovni dnevnik
Pošaljite komentar
  1. Jedna Kina i Indija imaju blizu tri milijarde ljudi. EU trziste od pola miliona ljudi i nije neko trziste. Posebno jer su u recesiji.
    (Slaven, 8. jun 2023 11:32)

    # Link komentara

  2. "Zemlje kao što su grčka i Italija su prošle jako loše jer su prepustile monetarne mehanizme evropskoj centralnoj banci i zbog toga im privreda već dugo propada ili stagniraju."

    Zemlje kao Grčka i Italija prolaze loše zbog nakaradnog sistema, loše politike, trosenja para ko pijani mornari i slicno a ne zbog monetarnih mehanizama prepustenih evropskoj uniji. Mi malo stariji se secamo kako je Lira bila toalet papir nekad davno i kako se u Italiji zivelo loše i pre EUR-a. A i Grčka drahma i njihova privreda pre EUR-a su bili smešni u prošlom veku.
    (stef, 7. jun 2023 16:34)

    # Link komentara

  3. Gledam oglas, prodaje stan od 28m za 90 hiljada evra.To je preko 3000 kvadrat.Bio mu oglas desetak dana, a danas vidim smanjio cenu na 89 hiljada.E baš se pretrgao, smanjio za hiljadu a treba da smanji 10 pa i više hiljada.
    (Baki, 7. jun 2023 16:22)

    # Link komentara

  4. U EU pad cena koji se pominje , to nije velik pad. To neće biti ni u Hrvatskoj. Tako da zašto neko misli da bi kod nas bio veliki pad , to jednostavno nije moguće.Manjeg pada će biti ali ne velikog. Tek treba da krene gradnja a koliko je vremena potrebno da se izgradi veliki broj stanova, dosta. Prvo će kupovati oni koji sada čekaju jer su cene velike a imaju keš, ako ih mnogo čeka a imaju gotovinu cene neće mnogo dole.... pa tek onda kreditni kupci. Proći će dosta vremena da običan čovek dođe do prihvatljive cene, koja ni tad neće biti mala. (bar ne onakva kakva je bila) i neće to doći preko noći.
    (Manji pad ali ne preko noći, 7. jun 2023 14:22)

    # Link komentara

  5. Vidim naslov o padu cena nekretnina i znam i pre otvaranja da se ne radi o našem tržištu.
    (Jasno, 7. jun 2023 12:24)

    # Link komentara

  6. Potrebno je da prođe još neko vreme da bi se videlo kako je hrvatska prošla zbog ulaska u evrozonu i odricanja nacionalne valute.
    Zemlje kao što su grčka i Italija su prošle jako loše jer su prepustile monetarne mehanizme evropskoj centralnoj banci i zbog toga im privreda već dugo propada ili stagniraju.
    neke druge zemlje kao mađarska i češka nisu pristale da se odreknu nacionalnih valuta, verovatno sa dobrim razlogom
    (losmi, 7. jun 2023 11:39)

    # Link komentara

  7. U starim članicama EU može biti malog pada, dok je u novoprimljenim normalan porast cena nekretnina, jer na rast cena utiče dostupnost tržišta strancima.
    (Pera Srbin, 7. jun 2023 10:50)

    # Link komentara