- Komentari -

"Hoćete ovde da živite? Dokažite da ste porodica"

Rast kirija, eksplozija troškova energije i manje novih zgrada za stanovanje sve više pogoršavaju situaciju na berlinskom tržištu nekretnina. Kako bi iz gomile prijava pronašao prave stanare, jedan je stanodavac sada dao apsurdan oglas.

Izvor: Fenix-magazin/IK
Pošaljite komentar
  1. ... pa dobro, to je samo početak selektiranja... sledeći oglasi možda će zadirati i dublje, u putanja nacionalnosti, veroispovesti, seksualne orijentacije, boje kose i očiju (traži se samo plavo) itd. Pa, Nemci su patentirali i doktorirali takvo selektiranje?
    (Orač, 10. januar 2023 09:13)

    Sexualna orijentacija je sa ovim zahtjevom vec osigurana, nacionalnost (ona koja je bitna) vidi se golim okom, samim time i vjerska pripadnost, da doznas boju ociju sagovornika zamolis da skine suncane naocale. Boja kose se isto moze lako doznati. Manje vise ovim zahtjevom je sve ovo sto si naveo pokriveno.
    (KKK-666, 10. januar 2023 11:05)

    # Link komentara

  2. @Alex
    Tako razmisljas iz pozicije onog ko uzima stan a da si stanodavac ne bi tako razmisljao.
    U nemackoj su pravno potpuno zasticene obe strane. Niko iz stana ne moze da te izbaci jer mora da ti najavi 3 meseca ranije.
    Ti stanodavci nisu poludeli uopste ja planiram da kupim stan u nemackoj i racunica je ovakva treba ti barem 500 000 za stancic od 30tak kvadata u Minenu da nije neka šupa. Pod uslovom da imas kes ROI je za 40 godina jer godisnje vracas samo 2.5% ako uzmes kredit za takav stan trebace ti barem 60 godina da taj kredit vratis. Totalno neisplativo, u Beogradu ROI je 5,5% to znaci da se za 20tak godina vracaju pare, problem je sto stanodavci nisu zasticeni kao u nemackoj pa im stanari unistavaju namestaj i slicno, ili treba da se stvari pravno srede ili treba stanarine da idu jos gore da se kompenzuje gubitak.
    (hm, 10. januar 2023 10:43)

    # Link komentara

  3. U nemačku ideš isključivo ako nemaš drugog izbora. Zemlja s puno potencijala ali je uništi birokratija.
    (Micko, 10. januar 2023 10:32)

    # Link komentara

  4. To i nije toliko lose. Uvesti obavezan DNK test/sertifikat,... i barem ce muzevi znati da li su stvarno roditelji dece.
    (smehotresna olimpijada, 10. januar 2023 09:55)

    # Link komentara

  5. ... pa dobro, to je samo početak selektiranja... sledeći oglasi možda će zadirati i dublje, u putanja nacionalnosti, veroispovesti, seksualne orijentacije, boje kose i očiju (traži se samo plavo) itd. Pa, Nemci su patentirali i doktorirali takvo selektiranje?
    (Orač, 10. januar 2023 09:13)

    # Link komentara

  6. Nemci su pobesneli od veće potražnje u odnosu na ponudu pa pojedini stanodavci imaju ovakve nenormalne zahteve. Od toga da ne odgovaraju na pozive već samo na poruke mejlom, preko zahteva na uvid u vaša mesečna primanja, preko toga da određuju da li je stan za vašu porodicu nedovoljan ili nije. Odvratno. Hvala Bogu, odselih se iz te zemlje, koja je dobra samo migrantima i ovdašnjoj sirotinji.
    (Alex, 10. januar 2023 08:51)

    # Link komentara