Biz - B92.net
 1. pa tuzite uber a ne da izlazite na ulicu, zamisli sad kad bi neki radnici privatnih firmi sto im kasni plata izlazoli na ulice...lepo braco u taxi udruzenje i vozi
  (mile, 16. oktobar 2021 14:22)

  # Link komentara

 2. Pazi Srba kako sad kritikuju Uber, a svi su do jednog jedva čekali da dodju u Srbiju. Pisao sam komentare o tome i upozoravao na ovo i dobijao 95% minusa. Zapamtite, nigde nema jeftino, sve se na kraju plati, ovako ili onako.
  (Mustra, 16. oktobar 2021 11:23)

  # Link komentara

 3. koja je uber idiotizam zaista, ne placaju 1€ porez, vozaci se ubijaju od voznje, a management ‘sleeping rich’ postaje i dere vozace 20% ili vise. uber je za ameriku -gde ne postoji vat.
  (marko, 16. oktobar 2021 10:49)

  # Link komentara

 4. Alo TAXI i kraj,ako ne onda gradski prevoz!Previše je dubioza vezanih za Uber i slične aplikacije koje se bave uslugama.
  (War Inside My Head, 16. oktobar 2021 10:46)

  # Link komentara

 5. Hrvati i Slovenci imaju kičmu i bore se za svoja prava i to ne samo kada su finansije u pitanju nego oko naj banalniji stvari.

  Sećam se kada je pre 20 i više godina Franjo Tuđman i to na vrhuncu svoje popularnosti zbog kritike hteo da ugasi lokalnu radio stanicu Radio 101 istog dana na ulice je izašlo 100 000 Zagrebčana.
  Tuđman je odmah odustao od svoje ideje.
  (Gojko 12, 16. oktobar 2021 10:28)

  # Link komentara

 6. Kakav štrajk? Kome će se žaliti? Mogu prestati raditi i to je to. Konkurencije u Zagrebu ima cijelo čudo, oni će zadovoljno trljati ruke i gotova stvar. Tako funkcionira otvoreno tržište.
  (Lovac, 16. oktobar 2021 10:23)

  # Link komentara

 7. Uberova politika je da se hvali socijalnom osetljivošću i svoje vozače naziva partnerima. Međutim, mi se osećamo kao digitalni robovi koji zapravo ni ne znaju za koga rade. Jednostavno ne postoji način na koji se može pričati s nadležnom osobom. Mi ne znamo ko su ti ljudi. Jedina mogućnost komunikacije odvija se preko aplikacije te nam svima stigne automatizovani odgovor korisničke službe", tvrdi Filipovićeva.

  E pa vidis, ja sam se kao putnik Ubera isto osecao kao rob. Zivim u Kijevu, ovde Uber odavno radi, i ja sam pre godinu dana udaljio aplikaciju sa telefona. Kada se nesto desi da hocu da se zalim na Vozaca, a desavalo se mnogo cesce nego kod drugih poznatih Taksi kompanija (na primer yandex), ne postoji nacin da sa nekim prica. Sve sto mozes je da udjes u meni aplikacije, da tamo izabere neke opcije, da pises mejlove, ne dobijes ama mas nikakav odgovor. Jeste da su mi puno puta vratili pare za voznju koju je vozac otkazao (a meni skinuli novac sa kartice pri zakazivanje voznje), ali nema u tome niceg ljudskog, kada zurid na aerodrom, svaki minut ti je vauan, cekas Taksi 15 minuta i kada vec treba da stigne dobijes poruku da je vozac otkazao vpznju. I zamisli ti tako besan, umesto da imas mogu nost da pozoves, ti treba da ulazi u aplikaciju i da trazis opcije kako da ti vrate novac (kada vozac otkaze, ne vracaju ti automatski, nego moras da trazis i objasnis zasto trazis)
  (dragaN, 16. oktobar 2021 09:57)

  # Link komentara

 8. Ovo jeste nažalost sudbina svih slicnih aplikacija/biznisa koje su se pojavile na bazi tehnološki promena. Inovirale su stare sisteme i omogućile jeftinu i dobru uslugu, ali se ispostavilo da je sve zasnovano na neplaćanju poreza dok se tržišta i zakonodavci nisu prilagodili. Od početnih dobrih biznis modela ostala je zloupotreba istih u smislu srozavnja usluge, povećanje cene i zloupotreba radnika. Rezultat je rast slične konkurencije koja primenjuje isti recept, čim malo naprave posao odmah krenu da rade ovo gore isto pomenuto do prodaje/utapa ja u veći sistem ili konačne propasti.
  (de, 16. oktobar 2021 09:37)

  # Link komentara

 9. UBER, Glovo I ostali
  To je problem kad jedan drži monopol.
  (NikolaC, 16. oktobar 2021 09:23)

  # Link komentara

 10. Jedna od najgorih firmi na svetu. Želim im da propadnu već danas. Hvala bogu pa ima razumnih ljudi (i sudija) koji su im širom sveta na ovaj ili onaj način stali na put.
  (Dosadnjaković, 16. oktobar 2021 09:23)

  # Link komentara

 11. Americki Uber je pred bankrotom otkad su im tamo doneli zakon da su svi oni koji koriste aplikacuju automatski i njihovi zaposleni za koje Uber mora da placa osiguranje i svim ostalim zakonskim obavezama prema njima. Prve filijale koje ce zatvarati su po stranim sklj drzavicama kao Hrvatska i slicne gde ih ne sljive 3 posto.
  (Bre!, 16. oktobar 2021 09:21)

  # Link komentara

 12. Bravo ljudi, borite se za svoje!
  (elcaro, 16. oktobar 2021 09:21)

  # Link komentara

 13. Nova generacija kompanija u kojima se obrću milijarde ali niko nije odgovoran za ništa jer sve je eto na internetu i na klik.
  (rale, 16. oktobar 2021 09:14)

  # Link komentara

 14. Do juce ste svi trcali da vozite preko tih aplikacija i sta bi sada....
  (Sitna Slova, 16. oktobar 2021 09:08)

  # Link komentara

 15. niko vam jos nije rekao da ste robovi prepametnih prodavaca magle sakrivenih iza svemogucih aplikacija.....dali ste im svoje dostojanstvo...sta se sd čudite...budite keramičari...stolari...budite svoji...nije loše...verujte
  (brana, 16. oktobar 2021 09:07)

  # Link komentara