Intervju

"Kad sportski gen zaigra, rodi se rakija bolja od viskija"

Nesvakidašnje ili ne za jednog uspešnog sportistu, tek Nenad Krstić je uspeo da spoji nespojivo - alkohol i sport.

Legendarni srpski košarkaš, NBA igrač i bivši kapiten reprezentacije i Partizana, igra sada u jednoj novoj ligi, parket je zamenio voćnjakom i bori se među - proizvođačima rakije. Ističe da mu zarada nije prioritet, već promocija i dokazivanje da je to piće bolje od viskija.

Intervju četvrtak 28.02. 14:44 Komentara: 55

"Potrošači traže vrhunski kvalitet za svoj novac"

Srbija je dinamično tržište i njegove perspektive su veoma ohrabrujuće, kaže u razgovoru za portal B92 Antoan Brun, potpredsednik kompanije P&G, Jugoistočna Evropa. Brun navodi da "sve u svemu, ekonomija izgleda mnogo zdravije nego pre pet godina, dok sektor robe široke potrošnje u kojem poslujemo jača sa povećanjem obima prodaje iznad evropskog proseka, što govore podaci agencije Nielsen".

Intervju ponedeljak 25.02. 11:44 Komentara: 0

Kako je uspešna Srpkinja dovela SAD kompaniju: Zašto smo odabrali BG

Marija je uspešna žena iz Srbije, koja je izgradila neverovatnu karijeru u SAD-u. Radi u samom vrhu svetske IT kompanije - NCR. Imenovana je od Bele kuće za jednog od tri američka predstavnika biznis zajednice u Savetodavnom telu za biznis u Azijsko-pacifičkoj ekonomskoj saradnji, gde zastupa interese američkog poslovnog sektora i savetuje predsednika SAD-a za pitanja digitalne ekonomije, protoka podataka i svega što je povezano sa sektorom informacionih tehnologija. Za doprinos i dostignuća, Marija je nedavno dobila prestižnu Zlatnu Stevie nagradu za top-menadžerku godine u biznis kategoriji za kompanije sa preko 2.500 zaposlenih, za rezultate u oblasti kulture i brend identiteta kompanije NCR. Prenosimo intervju sa Marijom Živanović-Smit iz Nedeljnika.

Intervju petak 25.01. 15:34 Komentara: 9

Poreski tretman IT-a? Sve da se plati ili preko agencije 10x manje

Vest da je srpski start-ap Frame prodat američkoj kompaniji Nutanix snažno je odjeknula u Srbiji i svakako je bila vest godine za srpski IT. Šta se promenilo šest meseci kasnije, kako gleda na IT kadar u Srbiji, plate i poreski sistem, razgovarali smo sa osnivačem i prvim čovekom tog srpsko-američkog start-apa Nikolom Božinovićem.

Intervju ponedeljak 21.01. 11:44 Komentara: 130

Mihailova: Za viši standard građana - 3 očekivanja od vlade

Za nama je godina u kojoj je srpska privreda ostvarila rast od 4,4 odsto BDP-a, a nezaposlenost je rekordno smanjena. Ukinuto je smanjenje penzije, plate u javnom sektoru i minimalac su sa prvim danom januara porasli. Ipak, da bi životni standard bio viši, privreda jača a poslovna klima konkurentna potrebno je uraditi još mnogo toga. O tome smo razgovarali sa Janom Mihailovom, predsednicom Saveta stranih investicija

Intervju sreda 2.01. 11:23 Komentara: 2

Jačanje ženske pozicije

Programi ekonomskog osnaživanja obično se vezuju za žene na selu iako su potrebni i za obrazovane i zaposlene žene koje se često suočavaju sa stereotipima i preprekama tradicionalnog vaspitanja koje ženama nameće brigu o deci i kućne neplaćene poslove kao prioritet, što ih ograničava u napredovanju i postizanju jednakost

Intervju četvrtak 8.11. 11:43 Komentara: 2