Windows 12 stiže 2024. godine?

Prema navodima iz novog izveštaja, tempo kojim kojim Microsoft objavljuje nove verzije Windowsa se usporava, ali tempo kojim Microsoft objavljuje nove Windows funkcije se pojačava.

Izvor: B92, Gizchina
Podeli
Foto: sdx15 / Shutterstock.com
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Drugim rečima, Windows 12 bi mogao da se očekuje tokom 2024. godine. Novi izveštaj sajta Windows Central otkriva Microsoftove planove o povratku isporuke novih verzija Windowsa svake tri godine, slično onome što je bilo sa Windows Vista, 7 i 8 verzijama.

To sugeriše da je Microsoft odustao od ažuriranja kodnog imena Sun Valley 3, koje su korisnici očekivali u nekom periodu tokom 2023. godine. Umesto toga, Microsoft planira da objavi novi Windows tokom 2024.

Microsoft je u junu počeo da isporučuje 22H2, odnosno Sun Valley 2, ažuriranje koje je implementiralo veći broj izmena kompanijinog operativnog sistema. Tu je novi Start meni, redizajnirani Task Manager i novi File Explorer.

Microsoftov novi plan objave ukazuje na to da će korisnici operativnog sistema dobijati velike i bitne funkcije jednom godišnje, a novi Windows bi bio objavljivan na svake tri godine. Stoga bismo Windows 12 verziju mogli videti 2024. godine, nakon što je Windows 11 objavljen tokom 2021.

Zvaničnih informacija od strane Microsofta o pomenutim planovima nema, ali moguće je da će kompanija odložiti objavu nekih funkcija koje su planirane za Windows 11 i prebaciti ih u novu verziju operativnog sistema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.