Ako nećete sami, Microsoft AI će silom nadograditi vaš Windows

Microsoft koristi veštačku inteligenciju za ažuriranje svog operativnog sistema.

Izvor: B92
Podeli
Foto: mundissima / Shutterstock.com
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Microsoft će automatski ažurirati Windows 11 uređaje na najsvežiju 23H2 verziju operativnog sistema, a za to će biti zadužen kompanijin inteligentni ML model.

Veliko 23H2 ažuriranje za Windows 11 je ušlo u novu fazu "isporuke" korisnicima, a ono uključuje mašinsko učenje (machine learning – ML) za automatsko ažuriranje Windows 11 uređaja na najnoviju verziju operativnog sistema.

Primoravanje korisnika na nadogradnju operativnog sistema u najvećem broju slučajeva ne predstavlja dobru stavr, a ovde postoji dodatna caka što će za to forsiranje ažuriranja biti zadužena veštačka inteligencija.

"Ovo automatsko ažuriranje cilja Windows 11 uređaje koji su na kraju ili se približavaju kraju podrške i koristi mašinsko učenje koje smo implementirali do sada. nastavićemo da treniramo naš inteligentni ML model kako bi bezbedno isporučivao novu verziju Windowsa u fazama kako bi se omoigučilo fluidno iskustvo", kažu iz Microsofta.

Microsoft je odlučio da u budućnosti veliku pažnju posveti veštačkoj inteligenciji i mašinskom učenju, kada je u pitanju Windows.

Kasnije tokom godine, Microsoft će objaviti i Windows 11 24H2, a naredna veća nadogradnja operativnog sistema će dodatno integrisati AI alatke i mašinsko učenje u sve aspekte platforme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.