Microsoft ne odustaje: Stiže još više reklama u Windows 11

Nedavno je internetom počela da kruži informacija da će nas Windows 11 Build 25357 apsolutno bombardovati obaveštenjima sa svih strana.

Izvor: Bajtbox
Podeli
Foto: mundissima / Shutterstock.com
Foto: mundissima / Shutterstock.com

Međutim, ako ste mislili da je to jedina neugodna funkcija koja dolazi u vaš omiljeni OS, možda bi trebalo da ponovo razmislite o tome.

Zapravo, otkriveno je da tehnološki gigant iz Redmonda planira da prikazuje ​​mnogo više oglasa unutar aplikacije "Settings", u Windows 11 sistemu.

Nije tajna da Microsoft traži povećanje oglasnog prostora za svoje proizvode unutar Windowsa 11, a istraživanje korisnika Twittera Albacore o nedavnim "preview" verzijama Windowsa pokazalo je da će početna stranica podešavanja uskoro početi da prikazuje oglase za Microsoft 365 proizvode u bliskoj budućnosti. Baner koji od korisnika koji nisu pretplaćeni na platformu traži da "Try Microsoft 365" prikazuje se na vrhu kartice Home u Settings sekciji.

Korisnici Windows 11 bete objavili su skrinšotove ekrana koji pokazuju da se Microsoft možda neće zaustaviti samo na stavljanju "obaveštenja" u Start meni.

Korisnik Windows Insidera Florian ojavio je skrinšot oglasa koji se pojavljuje u Windows Exploreru s porukom pri vrhu koja reklamira Microsoft Editor.

Najbolja stvar koju bi Microsoft mogao da učini u ovom trenutku je samo da poštuje da će njegovi klijenti koristiti uslugu koja se isplati koristiti. S obzirom na to da je Windows 12 još u razvoju, ne bismo voleli da vidimo budućnost u kojoj Windows bombarduje korisnike oglasima za usluge koje nemaju nameru da koriste.

Izgleda da tehnološki gigant želi da podstakne više pretplata na platforme 365 putem ovih oglasa i svog očigledno nametljivog pristupa oglašavanju, kao što su oglasi za nadogradnju preko čitavog ekrana predstavljeni korisnicima u februaru.

Svakako, ova tema će biti pomno praćena i videćemo tačno kada i kroz koje ažuriranje Microsoft planira da promoviše ovu funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.