Korisnici poredili Edge sa virusom; Microsoft: "Ne možete da ga obrišete"

Microsoft Edge je uzburkao tehnološku javnost kada je stigao a mnogi su ga njegov dolazak najavili kao konkurenciju Google Chrome pregledaču. Iz kompanije Microsoft, međutim, ponovo su objavili jedno od njihovih čuvenih obaveštenja od kojih korisnike podilazi jeza.

Izvor: B92, ZDNet
Podeli
Foto: depositphotos/rafapress
Foto: depositphotos/rafapress

U poslednjih nekoliko nedelja, sve češće Windows 10 korisnici dobijaju notifikacije koje im stižu od Edge pregledača, a neki tvrde i da koristi podatke iz Chrome.

Jedan korisnik je čak otišao tako daleko da Microsoft Edge uporedi sa virusom koji krade podatke bez pristanka, ali i zbog toga što je "silom primoran" da ga koristi.

Ovakvo ponašanje perjanice Microsoft kompanije moglo bi da značajnu naruši koirsnički ugled njihovom operativnom sistemu, pa zato tehnološki stručnjaci preporuluju da se strategija promeni.

Novo ažuriranje, međutim, uradilo je baš suprotno - naslov obaveštenja je bio pomalo preteći, i glasio je: "Ne možete da obrišete Edge". Ovo prilično konkretno objašnjava uvedenu inovaciju - mogućnost deinstaliranja Edge pregledača je potpuno uklonjena novim apdejtom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.