ChatGPT omogućava pametniju pretragu za Microsoft Bing i Edge

Microsoft je povukao najnoviji potez u misiji da postane najbitniji igrač na tržištu proizvoda sa veštačkom inteligencijom.

Izvor: B92, Tom'sHardware
Podeli
Foto: Ascannio / Shutterstock.com
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Kompanija je predstavila novu verziju svog Bing pretraživača, koji u sebi ima prilagođenu verziju veštačke inteligencije koja pokreće ChatGPT četbot, kreiran od strane kompanije OpenAi.

Pored toga, AI funkcije su dodate i u Edge pregledač. Kompanija je u svojoj blog objavi istakla da Microsoft ove alatke smatra AI kopilotom za veb.

Microsoft je izlistao i veliki broj načina na koje AI može da pomogne tokom pretrage bilo gde na vebu. To uključuje bolje i relebantnije rezultate pretrage, kao i sumiranje odgovora iz više rezultata.

Tu je i chat, koji je popularizovao ChatGPT, a nudiće kompletnije odgovore jer će korisnik moći stalno da rafiniše ono što pretražuje.

Takođe. Microsoft ima i svoj "Prometheus" model, dizajniran da radi uz tehnologiju kompanije OpenAI, a poboljšaće bezbednost i najrelevantnije rezultate.

Dodavanjem veštačke inteligencije u Bing sistem rangiranja pretrage, Microsoft kaže da se dobija "najveći skok kad aje u pitanuju relevantnost u poslednje dve decenije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.