"Brauzer za napredne korisnike": Vivaldi stiže i na mobilne uređaje

Vivaldi se odavno predstavlja kao brauzer za napredne korisnike koji žele i umeju da ga prilagode svojim potrebama. Nakon što je uspela da zauzme svoje mesto na desktop računarima, kompanija širi prisustvo i na mobilne uređaje.

Podeli
Foto: Depositphotos/LDProd
Foto: Depositphotos/LDProd

Kako prenosi TechCrunch, Vivaldi za Android zadržava izgled, osećaj i brzinu desktop pregledača, ali bez želje da se "optereti" bezbrojnim opcijama i na mobilnim telefonima.

Sveukupno iskustvo korišćenja je, piše TechCrunch, prilično jednostavno. Vivaldijev tim je na dno stavio sve standardne UI funkcije pa se može koristiti jednom rukom većinu vremena. Tu su i napredne funkcije upravljanja tabovima koje obično nisu dostupne na mobilnom uređaju, uključujući mogućnost kloniranja kartica i funkciju snimanja ekrana koja omogućava snimanje bilo celog stranice ili samo vidljivog područja.

Za one koji redovno koristite različite pretraživače, Vivaldi nudi prečice za njih.

Jedino što izdvajaju da bi trebalo ispraviti jeste zaštita praćenja koju Vivaldi nema i koju je, za razliku od desktopa gde možete lako instalirati ekstenziju, na mobilnim uređajima teže postaviti.

Vivaldi za Android je, za sada, dostupan u beta fazi a stabilna verzija se očekuje uskoro.

Koji je vaš omiljeni brauzer?

strana 1 od 3 idi na stranu